Haberler

Yağ Yakımına Yardımcı Yaban Turpu Kışın Vazgeçilmezi!

Güncelleme:

Yaban turpuyla hazırlanan şifalı tarif hafızayı güçlendirmeden kilo yakımına, yorgunluktan ağrılara kadar pek çok şikayetin giderilmesinde yardımcı rolü üstleniyor.

Yaban turpuyla hazırlanan şifalı tarif pek çok şikayetin giderilmesinde yardımcı rolü üstleniyor.

Limon, zencefil, tarçın ve balı farklı şekillerde karıştırarak kış boyunca sık sık kullanırız. Yemek.com, bu karışımın etkisini doruğa çıkaran farklı bir bitki ile bizleri tanıştırıyor:

Bu tarifin can alıcı noktası, içindeki zencefil, limon, tarçın ve bala eşlik eden yaban turpu.

Ana vatanı Amerika olsa da ülkemizde de yetişen yaban turpu, içinde bolca C vitamini, magnezyum ve kalsiyum bulunduruyor.

TOZ HALİNDE DE SATILIYOR

Şekli uzunca ve taze zencefili andıran bu bitki, kış mevsimi boyunca tezgahlarda bulunabiliyor. Tazesini bulamayanlar ise, güvendikleri bir aktardan toz halinde satın alabilirler.

MALZEMELER

• 125 gram yaban turpu
• 2 santimetre boyunda bir parça taze zencefil
• 4 limon
• 3 yemek kaşığı bal
• 2 yemek kaşığı toz tarçın

YAPILIŞI

Yaban turpunu üzerindeki kabuğu incecik bir şekilde aldıktan sonra küçük parçalar halinde blendera koyun.

Üzerine taze zencefil parçasını da ekleyin ve 1 dakikayı geçmeyecek kadar kısa bir süre blenderdan geçirin.

Ardından limonların suyunu sıkın ve blenderdaki turp-zencefil karışımının üzerine ekleyin, blenderı 2-3 dakika çalıştırın.

Blenderdaki karışımı bir kavanoza alın ve son olarak içine bal ve toz tarçını ekleyin.
Bir kaşık yardımıyla iyice karıştırdıktan sonra karışımınız hazır.

KULLANIM ÖNERİSİ

Kavanozdaki karışımı bitene kadar günde iki kez bir yemek kaşığı kadar kullanın. Yemeklerden önce ya da spor yapıyorsanız spordan sonra kullanmanız etkisini daha hızlı görmenizi sağlayacaktır. Karışımı 3 hafta boyunca düzenli olarak kullandıktan sonra 1 hafta kadar ara verin. Ardından ihtiyaç duyarsanız yeniden başlayabilirsiniz.

Doğal karışımlar herkesin bünyesinde farklı etki gösterebileceğinden, özellikle ciddi bir rahatsızlığınız varsa, bu karışımı doktora danıştıktan sonra kullanın.

Kaynak: Bültenler / Yaşam

Z.Bitkisel Sağlık Sağlık Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title