Haberler

Yabani Hayvanlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğünün katkıları ile yabani hayvanlar için doğaya yiyecek bırakıldı.

Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğünün katkıları ile yabani hayvanlar için doğaya yiyecek bırakıldı.

"Çevre Dostu Ak-Şehir" projesi kapsamında Akşehir'deki okulların bahçesindeki ağaçlara 500 kuş yuvası takılmasının ardından, kış aylarında soğuk ve kar yağışı nedeniyle yem bulmada zorlanan yabani hayvanlar için de doğaya yemleme yapıldı.

Yabani hayvanları beslemek için düzenlenen programa, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, Başkan Yardımcısı Türkan Pınar Çiğdem, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan, Milli Parklar İlçe Müdürü Mesut Güneri, Selçuklu Spor Kulübü üyeleri ile üniversite öğrencileri katıldı.

Katılımcılar arazi araçlarıyla çıktıkları dağlık yolda, yabani hayvanların doğal ortamına et, ot ve çeşitli tahıllardan oluşan yem koydu.

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin burada yaptığı konuşmada, "Bugün soğuk ve karlı bir günde, doğada aç kalan hayvanlarımıza, temin edilen yem ve yiyecekleri bırakıyoruz. Bu mevsimde yiyecek bulamayan kurtlar, kuşlar gibi diğer yabani hayvanları beslemiş olacağız. Bizim şu anda bu yaptığımız iş sembolik bir hareket. Burada topluma bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Bu işin devamının gelmesi anlamında herkesin duyarlı olması gerekiyor. Bu manada topluma mesaj verebilirsek, doğadaki hayvanlarımıza da sahip çıkabilirsek doğayı birlikte güzelleştireceğiz diye düşünüyorum" dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da insanlara yardım etmek kadar hayvanların da düşünülmesi gerektiğini hatırlatarak, şöyle dedi:

"Çevre dostu projemiz kapsamında Milli Parklar Müdürlüğümüzün ve belediye olarak bizim mezbahadan temin ettiğimiz yiyecekleri buradaki yabani hayvanlarımızın beslenebilmesi için bırakıyoruz. Biz şanlı bir ecdada sahibiz. Kurtların beslenmesi için bile vakıf kuran bir ecdadın mirasçılarıyız. Bu nedenle sadece zorda kalan insanlarımıza yardımı değil, hayvanlarımızı da unutmamak gerekiyor. Bugün burada yaptığımız etkinliğin tüm insanlara ve hemşehrilerimize örnek olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Salih Akkaya Erkan Çelik Akşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title