Haberler

Yabancılara 'Alanya'da Ev' Vaadiyle Vurgun İddiası

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde konut edindirme vaadiyle internet üzerinde kurulan bir sisteme giriş aidatı ödeyerek dahil olan yabancı uyruklu 5 kişi, daha sonra sistemden atılarak dolandırıldıkları iddiasıyla avukat aracılığıyla Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde konut edindirme vaadiyle internet üzerinde kurulan bir sisteme giriş aidatı ödeyerek dahil olan yabancı uyruklu 5 kişi, daha sonra sistemden atılarak dolandırıldıkları iddiasıyla avukat aracılığıyla Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Alanya'da emlak işi yapan Rusya uyruklu V.B., iddiaya göre aidat ödeyerek üye olanların sonunda ev sahibi olacağı iddiasıyla 4 aşamalı bir sistem kurdu. İnternet üzerinden binlerce kişiye, kurduğu sistemi konferans yöntemiyle anlatan Vladimir B., sisteme girmeyi düşünen yaklaşık 100 kişiyi geçen yıl mayıs ayında Alanya'ya çağırarak toplantı yaptı. Yine iddiaya göre V.B., Alanya'da topladığı çoğunluğu Rus, çok sayıda yabancıyı sisteme üye yaptı. Üyelere, 520 Euro giriş aidatı ödeyerek yanında 2 yeni üye daha getirenlerin bir üst seviyeye yükseltileceğini ve 4 aşama sonunda ev sahibi olacağını vaat eden V.B.'nin aidat ücretlerini ise Rusya'daki bankalarda topladı.

SİSTEMDEN ATILDILAR

Rusya'dan Nikolay Udodenko (23) ve Liubov Semenova (59), Polonya'dan Maria Grzegorek (45), Almanya'dan Beata Burawska (45) ile Çek Cumhuriyeti'nden Zodka Samkova (48), sistemden şüphelendikleri için Vladimir B. tarafından sistemden atıldı. Dolandırıldıklarını iddia eden 5 kişi, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

SEKTÖRÜN ADI LEKELENİYOR

Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, sadece 5 kişinin değil, çok sayıda ülkeden yaklaşık 2- 3 bin kişinin sisteme dahil edilerek dolandırıldığını iddia etti. Bu olay nedeniyle emlak sektöründe düzgün çalışan kişilerin adının da lekelendiğini öne süren Anzhela, "Biz dernek olarak mağdurlara gereken desteği vereceğiz. Şikayetçi olanların para yatırdığına dair evraklar var" dedi.

DEPRESYONA GİRDİM

İtalya'da yaşayan Alman vatandaşı Beata Burawska ise hem para kazanacağı, hem de ev sahibi olacağı vaadiyle bu sisteme girdiğini söyledi. İtalya'da 2 kişiyi sisteme üye yaptığını ancak bu kişilerin de yeni üyeler getirerek zincirin yaklaşık 1000 kişiye ulaştığını dile getiren Beata Burawska, "Sistemin sonunda ev sahibi olan yok. Herkes bir bahaneyle sistemden atılıyor. İtalya'da dolandırıldığını anlayan yüzlerce kişi paralarını benden istiyor. Bu nedenle depresyona girdim" diye konuştu.

Polonyalı Maria Grzegorek de para vererek üye olduğu sistemden daha sonra dolandırıldığını anladığı için kendisinin çıktığını söyledi.

Çek Cumhuriyeti'nden Zodka Samkova ise bu sisteme girmek için kredi çektiğini ancak dolandırıldığı için mağdur olduğunu savundu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Rusya Federasyonu Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title