Haberler

Yabancılar, Borsa İstanbul'da 11 Ayda 2,3 Milyar Dolarlık Net Alım Yaptı

Yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul'da kasım ayında 628 milyon dolarlık net alım yaparak yılbaşından bu yana net alım tutarını 2,3 milyar dolara yükseltti.

Yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul'da kasım ayında 628 milyon dolarlık net alış yaparak, yılbaşından bu yana toplam net alış tutarını 2,3 milyar dolara yükseltti.

Borsa İstanbul tarafından açıklanan verilere göre yabancı yatırımcılar kasım ayında 628 milyon dolarlık net alış gerçekleştirdi. Ağustos ve eylül ayında net satışların ardından ekim ayındaki 583 milyon dolarlık net alış ile iki aylık satışların fazlasını geri alan yabancılar, kasım ayında mayıs ayından bu yana en yüksek tutarlı net alımı gerçekleştirdi. Yabancı yatırımcıların kasım ayındaki alımları ile yılbaşından bu yana yaptıkları net alış toplamı 2,3 milyar dolara yükseldi.

Analistler, faizlerin düşük seyredeceği beklentisinin artması ve petrol fiyatlarındaki hızlı düşüşün TL varlıklarına ilgiyi artırdığını belirterek, yabancıların son iki aydaki güçlü alımları ile BIST 100 endeksinin kasım ayında yüzde 6,94, son iki ayda ise yaklaşık yüzde 14,5 yükseliş kaydettiğine dikkati çekti.

Yabancıların Türk Hava Yolları alışı üst üste 4 aydır devam ediyor

Yabancıların aylık bazda ağustos ayından bu yana net Türk Hava Yolları alışları kasım ayında da 166 milyon dolarlık net alım ile devam etti. Yabancı yatırımcıların kasım ayında en fazla alım yaptıkları diğer pay piyasaları sırasıyla Garanti Bankası, İş Bankası (C), Vakıfbank ve Turkcell oldu. Kasım ayında yabancı yatırımcıların en fazla net satış yaptığı paylar ise Kardemir (D), Tüpraş, Doğan Holding, Sabancı Holding, BİM AŞ olarak sıralandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Türk Hava Yolları Borsa İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title