Haberler

Yabancı Yazarlar Beyoğlu Belediyesi Kütüphanelerinde

Güncelleme:

İTEF ile ülkemizde bulunan yabancı yazarlar, Beyoğlu Belediyesi Turabibaba ve Okmeydanı Kütüphaneleri'nde öğrencilerle bir araya geldi.

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF) ile ülkemizde bulunan yabancı yazarlar, Beyoğlu Belediyesi Turabibaba ve Okmeydanı Kütüphaneleri'nde öğrencilerle söyleşiler yaptı, atölye çalışmaları gerçekleştirdiler. Öğrenciler, kendilerine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın hediye ettiği kitapları yazarlara imzalattılar.

FATİMA SHAREFEEDİN TURABİBABA KÜTÜPHANESİNDE

Fatima Sharefeedin, Turabibaba Kütüphanesi'nde 100 öğrencinin katılımı ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Yazarın Ülkemizde İbn-i Batuta Seyehatname'si adıyla tanınan eseri hakkında bilgiler vererek, yazıldığı asrın İslam ülkeleri ve diğer ülkelerin tarihi, coğrafyası, folklor ve etnolojisi, dini, içtimai ve ilmi durumu hakkında bilgilerden oluşmakta.

ARMİNE ANDA OKMEYDANI KÜTÜPHANESİ'NDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Yazar Armine Anda ise Okmeydanı Kütüphanesi'nde 40 öğrenci ile atölye çalışması gerçekleştirdi. Yazar Anda, Turabibaba Kütüphanesi'nde de 100 öğrenci ile iki ayrı atölye çalışması yaptı. Bjorn Sortland ile de bir araya gelen öğrenciler eğlenceli ve bir o kadar da eğitici zaman geçirdiler.

HELGA BANSCH'DAN IŞIKLI VE RESİMLİ MİNİ JAPON TİYATRO GÖSTERİSİ

Yazar Helga Bansch da çocuklar için hazırladığı ışıklı ve resimli bir pano Mini Japon Tiyatro gösterisi gerçekleştirdi. Turabibaba Kütüphanesi'nde, 2 söyleşi ve atölye çalışması gerçekleştiren yazar, 100 öğrenciye kendileri için özel hazırladığı kartpostalları imzaladı. Söyleşilere katılan öğretmen ve öğrenciler, Başkan Ahmet Misbah Demircan'a teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title