Haberler

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Türkçe Eğitimi

OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce 35 farklı ülkeden gelen öğrenciye Türkçe eğitimi veriyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce 35 farklı ülkeden gelen 150 yabancı uyruklu öğrenciye Türkçe eğitimi verildiği bildirildi.

OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bekir Şişman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün ülkelerden öğrenci kabul ettiklerini söyledi.

Türkiye'de yabancı uyruklu öğrencilerin Türkçe öğrenmek için OMÜ'yü tercih ettiğini belirten Şişman, "Merkezimizde Afganistan, Nijerya, Irak, Suriye, Yemen, Filistin, Amerika, Ruanda, Tayland, Liberya, Kosova, Gine gibi 35 farklı ülkeden gelen öğrenciler Türkçe eğitimi alıyor. Öğrencilere 9 ay süresince bin saatlik sıkılaştırılmış Türkçe konuşma ve yazma eğitimi veriyoruz" dedi.

Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bütün yabancı uyruklu öğrencilere en iyi eğitim imkanını sunmaya çalıştıklarını belirten Şişman, merkeze OMÜ Yabancı Öğrenci Sınavı sonucuna göre ya da Başbakanlık bursu ile okumaya hak kazanmış olan uluslararası öğrencileri kabul ettiklerini belirtti.

Merkeze, lisans ve lisansüstü eğitim görmek için OMÜ ya da çevre illerde bulunan üniversiteleri tercih eden yabancı öğrencilerin geldiğine dikkati çeken Bekir Şişman, "Üniversitemizin dışa açılmasını ve bir dünya üniversitesi olmasını arzuluyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Üniversitemizin yabancı uyruklu öğrenci sayısı her yıl artıyor. Bu yıl üniversitemizde bin 500'ün üzerinde yabancı uyruklu öğrenci var. Bu öğrencilerin Türkçe konuşması ve yazması bizi mutlu ediyor" diye konuştu - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bekir Şişman Afganistan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title