Haberler

Yabancı Uyruklu Öğrenciler Huzurevi'nde Yaşlılarla Bir Araya Geldi

Erzincan’a “Damla Projesi” kapsamında gelen 22 ülkeden 43 yabancı uyruklu öğrenci, 100. Yıl Atatürk Huzurevi ziyaret etti.

Erzincan'a "Damla Projesi" kapsamında gelen 22 ülkeden 43 yabancı uyruklu öğrenci, 100. Yıl Atatürk Huzurevi ziyaret etti. Yaşlılarla duygusal anlar yaşayan öğrenciler, huzurevinde bulunan halı dokuma atölyesinde yaşlılar ile birlikte dokuma çalışması yaptı. Huzurevi sakinleriyle sohbet eden gençler, onlardan nasihatler dinleyerek, Türk kültürünü tanımaya çalışıyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından 3 yıl önce hayata geçirilen "Damla Projesi" devam ediyor. Eğitim-öğretimlerini Türkiye'de sürdüren ve aralarında Amerika, Ukrayna, Ekvator, Mısır, Macaristan ve Endonezya bulunduğu 22 ülkeden 43 öğrenci Erzincan'a geldi. Üniversite öğrencilerinden oluşan 43 genç, gönüllülük esasına göre Erzincan'da gün içerisinde düzenlenen çeşitli etkinliklere katıldı. Aile, kurum, yetimhane, huzurevi ve engelli dernekleri gibi çeşitli yerlere ziyaretlerde bulunan katılımcı gençler, 100. Yıl Atatürk Huzurevinde yaşlılar ile eğlenceli ve duygusal anlar yaşadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da destek verdiği projede, Huzurevi ziyareti gerçekleştiren gençler, dokuma atölyesinde yaşlılar ile birlikte halı dokuması yaptı. Huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenen yabancı uyruklu gençler, onlarla sohbet edip, zaman zaman duygusal anlar yaşadılar. Proje kapsamında, gençler hem Türk kültürünü yakından tanıma imkanı buluyor, hem de kendi ülke kültürlerini gezdikleri yerlerde anlatıyorlar.

GENÇLER TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENİYOR

Dünyanın çeşitli ülkelerinden Türkiye'ye gelerek eğitim-öğretimlerini sürdüren yabancı uyruklu öğrenciler, proje kapsamında Türkiye'yi ve Türk insanını, kültürünü daha yakından tanıdıklarını vurgulayarak, insanları tanıyarak hem tecrübe kazandıklarını, hem de öğrendikleriyle hayatlarına yön vereceklerini kaydettiler. Projenin detayları hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu, "Bu proje bundan üç yıl önce başladı Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile başladı ve şuanda da çalışmamız devam ediyor. Yaklaşık 25'nci vilayetimiz bu çalışmayı yaptığımız yer olarak. Bu projede maksadımız; dezavantajlı insanlarla bir araya gelebilmek. Gençlerimizde genelde uluslar arası gençlerimizdir. Bu gençlerin dünyanın farklı farklı yerlerinden, şuanda bulunduğumuz ortamda 22 farklı ülkeden gencimiz var. Amerika'dan da var, Macaristan'dan da var, Tunus'tan da var, Ekvator'dan da var, Endonezya'dan da var Elhamdülillah. Bu arkadaşlarımızla hem memleketimizin güzel yerlerini geziyoruz, kültürel etkinliklerini tanıyoruz, insanlarla bir araya geliyoruz, aynı zamanda dezavantajlı işte bölgeler diye kabul ettiğimiz huzurevlerimiz, sevgi evlerimiz, bazı birleştirilmiş sınıfların olduğu okullarımız onları da ziyaret ediyoruz. Okullarımızda boyama etkinlikleri yapıyoruz. Projemiz tamamen manevi kısmı beslemeye yönelik ve etnik ayrımcılığı ortadan kaldıran, birleştirici bir üslup güden bir çalışma. Gönüllü üzerine inşa edilmiş. Bakanlığımızın tamamen desteklediği ama buna paydaş olarak ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın desteği olduğu güzel, verimli, gerçeğe dokunan bir çalışma." açıklamasında bulundu. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Mustafa Kemal Atatürk Erzincan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title