Haberler

Yabancı Turistler Organik Çiftlikte Ceviz Hasat Etti

Farklı ülkelerden organik tarım gönüllüsü olarak Türkiye'ye gelen 8 turist, Kırşehir'in Kaman ilçesindeki çiftlikte ceviz ve elma topladı.

Farklı ülkelerden organik tarım gönüllüsü olarak Türkiye'ye gelen 8 turist, Kırşehir'in Kaman ilçesindeki çiftlikte ceviz ve elma topladı.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneğince yürütülen Ekolojik Çiftliklerde Tarım Turizmi Gönüllü Birliği Projesi (TATUTA) kapsamında Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avusturya ve İngiltere'den Yelek köyündeki sertifikalı organik tarım çiftliğine gelen 8 tarım gönüllüsü, yaz aylarında değişik tarihlerde çalışma yaptı.

Organik tarım çiftliğinin sahibi Özcan Kulaksız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada organik tarım turizminin giderek geliştiğini, çok sayıda turistin bu amaçla Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Derneğe üyelikleri nedeniyle Yelek beldesindeki organik tarım çiftliğine gönüllü turistlerin yönlendirildiğini ifade eden Kulaksız, proje kapsamında 8 turistin bahçesine geldiğini kaydetti.

Organik tarım gönüllüsü turistlerin ceviz ve elma hasadında çalıştığını anlatan Kulaksız, şunları kaydetti:

"İngiltere, Avusturya, Amerika Birleşik Devletleri'nden 8 organik tarım gönüllüsü geldi. Bunlar ücret almadan gönüllü olarak çalışıyorlar. Ağırlıklı olarak ceviz hasadı yaptılar ve elma topladılar. Cevizin toplama, soyma, kurutma işlerinde çalıştılar. En son olarak da ağaçlardan elma topladılar. Satışların nasıl yapıldığını göstermek için de Ankara'daki organik pazarlarına götürdüm."

Kulaksız, proje kapsamında ocak ayında da Avustralya'dan bir turistin geleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Kırşehir Türkiye Kaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title