Haberler

Yabancı Tur Operatörleri Bodrum'da

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Detaylar- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile röportaj- İngiliz acente yetkilisi Gemma Deakin ile röportaj Yabancı tur operatörleri Muğla'da- Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Çelik: - "Ülkemize gelen İngiliz vatandaşlarının yüzde 58'i tatillerini ilimizde geçiriyor" İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, kentin her yıl 3.5 milyonun üzerinde yabancıya ev sahipliği yaptığını belirterek, ülkeye gelen İngiliz vatandaşlarının yüzde 58'inin tatillerini Muğla'da geçirdiğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Detaylar- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile röportaj- İngiliz acente yetkilisi Gemma Deakin ile röportaj Yabancı tur operatörleri Muğla'da- Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Çelik: - "Ülkemize gelen İngiliz vatandaşlarının yüzde 58'i tatillerini ilimizde geçiriyor" İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, kentin her yıl 3.5 milyonun üzerinde yabancıya ev sahipliği yaptığını belirterek, ülkeye gelen İngiliz vatandaşlarının yüzde 58'inin tatillerini Muğla'da geçirdiğini söyledi.Kültür ve Turizm Bakanlığınca Bodrum ilçesinde yabancı tur operatörlerine yönelik etkinlik düzenlendi.İngiltere'den 400'ün üzerinde seyahat acentesi yetkilisinin katıldığı etkinlikte, Bodrum ve Muğla turizmi ele alındı.Veli Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla'nın Türkiye için önemli turizm destinasyonlarından birisi olduğunu ifade etti.Kentin her yıl 3.5 milyonun üzerinde yabancı misafire ev sahipliği yaptığını vurgulayan Çelik, "Ülkemize gelen İngiliz vatandaşlarının yüzde 58'i tatillerini ilimizde geçiriyor. Hedefimiz bu potansiyeli daha da yukarıya çıkartmak" şeklinde konuştu.Çelik, etkinliğe, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Kültür ve Turizm Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal'ın da destek verdiğini anlattı. Etkinliğin 4 gün süreceğini kaydeden Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Buraya ilk kez gelen seyahat acenteleri var. Ülkemiz hakkındaki ön yargılarını gidermek, insanımızı, doğamızı ve kültürümüzü daha yakından tanımak adına önemli bir çalışma. Gittiklerinde de daha büyük bir kitleyle ülkemize kanalize ederek bize yardımcı olacaklardır."İngiliz acente yetkilisi Gemma Deakin de Bodrum'u çok beğendiklerine dikkati çekerek, "Organizasyon da Bodrum'da çok güzel. Biz buraya bir milyona yakın müşteri göndereceğiz" dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ömer Çelik Veli Çelik Bodrum Muğla Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title