Haberler

Yabancı Öğrencileri İçin İngiltere'ye Gittiler

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 23 yabancı uyruklu öğrencisi olan Ölüdeniz İlkokulunun müdürü ve 3 öğretmeni, 2 hafta İngiltere'de eğitim aldı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 23 yabancı uyruklu öğrencisi olan Ölüdeniz İlkokulunun müdürü ve 3 öğretmeni, 2 hafta İngiltere'de eğitim aldı.

Okul müdürü Mustafa Ayan ve 3 öğretmen, "Better English for teachers" (Öğretmenler için daha iyi İngilizce) projesini hazırladı.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ERASMUS projesi kapsamında, İngiltere'nin Exeter kentinde İngiliz ailelerle kalan öğretmenler, İngilizce kursu ve çevre gezilerine katıldı.

Mustafa Ayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulda eğitim gören 200 öğrencinin 23'ünün yabancı uyruklu olduğunu söyledi.

Projeyi yabancı öğrencilere daha iyi eğitim verebilmek için hazırladıklarını anlatan Ayan, "Proje kapsamında 14 gün İngiliz bir ailede kaldık. Onların yaşantılarını birebir gözlemledik. Bunun haricinde İngilizce kursu ve çevre gezisine katıldık. Onların kültürlerini ve yaşam şekillerini de kavradık. Bu projeyle birlikte birçok deneyim kazandık." dedi.

Projeye katılan İngilizce öğretmeni Burçin Kırçıl ise branşı olmasına rağmen projeyle İngilizlerin içinde yaşamanın kendisine büyük bir tecrübe olduğunu ifade etti.

Kırçıl, İngiliz aile yaşamını ve kültürlerini öğrenerek okuldaki öğrencilerine daha fazla yardımcı olacaklarını da dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Ayan Fethiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title