Haberler

Yabancı Öğrencilerden Akpınar'a Ziyaret

Güncelleme:

'Eski Kültürlerden Yeni Dostluklara' projesi kapsamında Türkiye'ye gelen yabancı öğrenciler, hem kültürel ve turistik geziler yaptı hem de Karşıyaka'nın güzelliklerini yaşadı.

Başkan Akpınar, İzmir'e gelen öğrencileri makamında ağırladı.

DOLU DOLU 5 GÜN

Farklı ülkelerdeki yabancı öğrencileri bir araya getirerek sosyal ve kültürel paylaşım imkanı yaratan Karşıyaka Ortaokulu 'Eski Kültürlerden Yeni Dostluklara' projesini hazırladı. Portekiz, Polonya, Romanya ve Hırvatistan'dan toplam 24 öğrenci, 12 de öğretmen İzmir'e geldi. 5 günlük ziyaret programı kapsamında Selçuk Efes, Agora, Kadifekale, Karşıyaka Latife Hanım Köşkü gibi tarihi ve turistik yerler gezildi. Yöresel halk oyunları oynandı, ebru çalışmaları yapıldı. Gezi programında son durak ise Karşıyaka Belediyesiydi. Yabancı öğrenciler, Başkan Akpınar'ı makamında ziyaret ederek, hem proje hakkında bilgiler verdi hem de belediye çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.

"KÜLTÜREL DİYALOĞU ÖNEMSİYORUZ"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Kültür, yaşam biçimi ve gelişmişlik olarak, Türkiye'nin Avrupa'ya en yakın kentindesiniz. Kısa sürede Türkiye'nin ilk Aktif Şehir unvanını aldık. Avrupa'da onlarca ödüle sahibiz. Belediye olarak kültürler arası diyaloğu önemsiyoruz. Sizleri ağırlamaktan mutluluk duydum, umarım iyi duygularla ayrılırsınız" dedi.

ÖĞRENCİLER MUTLU AYRILDI

Projeye katılan öğrenciler, gördükleri yakınlık nedeniyle çok etkilendiklerini belirterek "İyi ki bu projeye katılıp Karşıyaka'ya gelmişiz. Kısa sürede çok şeyler öğrendik. Yaşadıklarımızı unutmayacağız. Bizlere bu güzellikleri gösteren, kucak açanlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Mutlu Akpınar Karşıyaka Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title