Haberler

Yabancı Öğrenciler Vali Kahraman'ı "Vali Baba" Sloganı ile Karşıladı

Gençlik ve Spor Bakanlığının sosyal sorumluluk projelerinden "Damla Projesi" ile Türkiye’de yükseköğrenim gören 20 ülkeden 43 öğrenci Erzincan’da ziyaretlerde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığının sosyal sorumluluk projelerinden "Damla Projesi" ile Türkiye'de yükseköğrenim gören 20 ülkeden 43 öğrenci Erzincan'da ziyaretlerde bulundu.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ile birlikte yemekli programda bir araya gelen öğrenciler, Vali Süleyman Kahraman'ı karşılamada "Vali Baba Hoş Geldin" sloganı eşliğinde ellerinde çiçeklerle karşıladılar. Her bir öğrenci ile tek tek sohbet eden Vali Süleyman Kahraman, öğrencilere Erzincan hakkındaki görüşlerini sordu. Türkiye'nin her bir köşesinin ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu Erzincan'da da bunu gördüklerine söyleyen öğrenciler, özellikle Erzincan insanının samimi ve sıcakkanlı olması kendilerini etkilediğini söylediler. Vali Süleyman Kahraman'ın da babacan birisi olduğunu her zaman yaptığı ziyaretlerle halkın yanında olduğunu duyduklarını ifade eden öğrenciler, "bizde artık kendisini "Vali Baba" diye hatırlayacağız" dediler.

Yemeğin ardından proje hakkında konuşan Vali Süleyman Kahraman, Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan Damla projesi kapsamında Türkiye'de yükseköğrenim gören onlarca ülkeden, yine onlarca öğrencinin Erzincan'da ziyaretlerini sürdürdüğünü söyledi. Bu ziyaretlerde dezavantajlı aile ve çocukların hiç bir din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan katılımcı gençlerle bir araya gelindiğini söyleyen Vali Süleyman Kahraman, "Kültürel değerlerin karşılıklı aktarımı ile programın yürütüldüğü yörelerdeki insanlarla, katılımcı gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi amaçlanmaktadır. Damla projesinin her bir programı 10 gün sürmekte. Ülkemiz üniversitelerinde eğitim gören uluslararası öğrencilerin oluşturduğu 40 kişilik bir ekipten oluşmaktadır. Bu ekipler projenin yürütüldüğü illerde dezavantajlı bölgelerde gönüllülük faaliyetleri yürütmektedir. Bu kapsamda Erzincan'da misafir ettiğimiz gençlerimiz, şehrimizde bulundukları süre içerisinde birçok ziyaretlerde bulundular.

Bu ziyaretlerden bazıları; Huzurevi, Sevgi Evi ve Engelsiz Yaşam Merkezi, İlkokullarda çocuklarla çeşitli aktiviteler, Köy okulu ziyaretleri. Şehitlik ziyareti. İllerdeki manevi büyüklerin ziyareti, Fidan dikimi, Yöre halkı ile tanışma ve akşamları dezavantajlı aile ziyaretleri oldu. Program süresince ulaşım, konaklama ve yemek masrafları proje kapsamında karşılanmaktadır. Misafir ettiğimiz gençlerimiz Şehrimizde önemli ziyaretler yaptılar. Gittikleri her yerde hoş karşılanan genç öğrencilerimiz, inanıyorum ki, Erzincan'dan hoş bir seda ile ayrılacaklar. Projenin yapımında, uygulamasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Yemek programının ardından öğrencilerle tekrar sohbet eden Vali Süleyman Kahraman, hatıra fotoğrafı çekildikten sonra programdan ayrılırken öğrencilerle vedalaştığı sırada "Görüşmek Üzere Vali Baba" diye uğurlandı. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Kahraman Erzincan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title