Haberler

Yabancı Öğrenciler Süt Sağıp, Gözleme Pişirdi

Güncelleme:

SÜ'de Erasmus programıyla eğitim gören yabancı öğrenciler, ziyaret ettikleri Konya'nın Kadınhanı ilçesinde keçiden süt sağdı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ), Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği ve Kadınhanı Belediyesince, Erasmus programıyla SÜ'de eğitim gören yabancı öğrenciler için, Anadolu kültürünü yakından tanıtmak amacıyla "kültür gezisi" düzenlendi.

İlk olarak, Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Nuri Ödük'ü ziyaret eden öğrencilere, ilçenin yöresel kıyafetleri hediye edildi. Kıyafetleri giyen öğrenciler, ilçe merkezini gezerek alışveriş yaptı. Öğrenciler, sohbet ettikleri halktan yoğun ilgi gördü.

Aralarında, başta İspanya, Polonya ve Estonya olmak üzere bazı ülkelerden öğrencilerin bulunduğu gruptakiler, daha sonra Osmancı köyüne geçerek, köy düğününe katıldı. Öğrencilere burada, geleneksel düğün pilavı ikram edildi. Düğündeki yöresel oyunları ilgiyle izleyen yabancı öğrenciler, önce Konya türkülerine eşlik etti, ardından ellerine tahta kaşıkları alıp köylülerle kaşık oyunu oynadı.

Köyde gözleme yapan kadınlara yardım etmeyi de ihmal eden öğrenciler, oklava ile hamur açıp, odun ateşinde gözleme pişirdi. Pişirdikleri gözlemeleri ve sac böreklerini afiyetle yiyen öğrenciler, oldukça keyifli anlar yaşadı.

Anadolu kültürünü yakından tanımak isteyen yabancı öğrencilere, köylüler tarafından nasıl süt sağıldığı da gösterildi. Keçiden süt sağmada bir hayli zorlanan öğrenciler, birkaç denemeden sonra süt sağmayı başardı. Gruptakiler daha sonra, buğday tarlalarını gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Başkanı Rahim Türk, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim için dünyanın dört bir yanından SÜ'ye gelen öğrencilere Anadolu kültürünü daha yakından tanıtmak istediklerini belirterek, "Yabancı uyruklu öğrencileri Anadolu insanı ile bir araya getirip, kültür alışverişine katkıda bulunmayı amaçladık" dedi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title