Haberler

Yabancı Öğrenciler, Şırnak'ı Gezdi

Silopi Kaymakamlığının AB desteğiyle hayata geçirdiği "Gençler için Çözüm Zamanı Projesi" kapsamında Polonya, Tunus, Gürcistan, İtalya ve Ukrayna'dan gelen 35 üniversite öğrencisi, Şırnak Valisi İpek'i ziyaret etti.

Silopi Kaymakamlığının AB desteğiyle hayata geçirdiği "Gençler için Çözüm Zamanı Projesi" kapsamında Polonya, Tunus, Gürcistan, İtalya ve Ukrayna'dan gelen 35 üniversite öğrencisi, Şırnak Valisi Hasan İpek'i ziyaret etti.

Öğrencileri makamında kabul eden İpek, turistlerle görünmenin ve anılmanın Şırnaklı gençler için çok önemli bir şey olduğunu belirtti.

Türkiye'ye ilk defa gelenlerden, Şırnak'taki insanlığı ve çevreyi beğendiklerini duymaktan çok mutlu olduğunu dile getiren İpek, Şırnak'ın tarihi ve dini açıdan önemli bir yer olduğunu söyledi.

"Hz. Nuh'un Gemisi Cudi Dağı'na oturdu. Şırnaklılar olarak Nuh'un Gemisi'nin Cudi Dağı'nda olduğuna inanıyoruz. İnsanlığın ikince defa bu bölgede doğduğunu düşünüyoruz. Turistik ve tarihi açıdan gerçekten önemli bir olay" diyen İpek, öğrencilerden Cudi Dağı'na bakarak geminin nerede olduğunu keşfetmelerini istedi.

Öğrenciler de program sayesinde Şırnak'ı gördüklerini, her şeyin medyadan göründüğünden farklı olduğunu belirttiler.

Öğrenciler, AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir'i de ziyaret etti. Demir, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı çözüm projesiyle dünyanın değişik ülkelerinde bulunan güzel insanlarla bir arada olmanın güzelliğini yaşadıklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın mimarı olduğu çözüm projesinin ülkeler arası sevgi ve barışın oluşmasına ciddi anlamda katkılar sunduğunu ifade eden Demir, şöyle devam etti:

"Bu proje, siz ve bizleri bir araya getirmeye vesile oluyor. Başbakan, yıllardır kardeş kavgasının son bulması adına her türlü fedakarlığı yapıyor, elini taşın altına koyuyor. Siyası geleceğini riske atıyor. Ama meyvesini gördüğümüz şu ortamdan da aşikar olacağı üzere biz aslında ne kadar haklı güzel bir şey başlattığını hep birlikte müşahede ediyoruz."

Yurt dışından gelen öğrencilerin, yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katıldıktan sonra "Barışa Dönen Pedallar" adı altında düzenlenecek etkinlikle Cudi Dağı'nda bisiklet turuna katılacakları bildirildi. - Şırnak

Kaynak: AA / Güncel

Hasan İpek Polonya Silopi Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title