Haberler

Yabancı Öğrenciler'den Rektör Coçkun'a Ziyaret

Eğitim için yurt dışından Bayburt'a gelen yabancı öğrenciler Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’u ziyaret etti.

Eğitim için yurt dışından Bayburt'a gelen yabancı öğrenciler Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun'u ziyaret etti.

Coşkun, makamında kabul ettiği öğrencilerle tek tek tanışarak bir süre sohbet ederek derslerinde başarılar diledi.

Yüksek Öğretim Kurulu'nun yeni bir stratejisi olduğunu belirten Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu strateji de uluslararasılaşma. Uluslararasılaşmada artık üniversitelerin uluslararası öğrencileri de ağırlaması, onlara da eğitim öğretim vermesi hedefleniyor" dedi.

Coşkun, bu kapsamda Bayburt Üniversetesi'nde geçen yıl 10 yabancı öğrencinin eğitim ve öğretim aldığını dile getirerek, "Ancak onlar bizde TÜrkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) olmadığı için başka üniversitelerde Türkçe eğitimi aldılar. Bu sene biz TÖMER'i kurduk. Bu öğrencilerimiz artık Bayburt Ünivrersitesi'nde Türkçe öğrenecekler. 2014-2015 eğim yılında üniversitemizde 60 yabancı öğrencimiz var. Artık Bayburt Üniversitesi  her milletten, her devletten öğrencilerin olduğu rengarenk bir üniversite haline gelecek. Onun için biz yabancı öğrencilerimizi önemsiyoruz. Çünkü onlar bizim öğrencilerimiz olmanın ötesinde bizim misafirlerimiz" diye konuştu.

Üniversitenin geçen yıl yurt içi ve yurt dışında düzenlenen fuarlara katılımının tanıtım adına iyi bir gelişme olduğunu söyleyen Coşkun, şöyle devam etti:

"Azerbaycan'dan, Irak'tan, Yemen'den, Burindi'den gelen öğrencilerimiz bize bu tanıtımlar vesilesiyle geldi. Dolayısıyla üniversitenizi siz dışarıda fuarlarda ne kadar tanıtırsanız o kadar dışarıda insanlar sizden haberdar oluyor ve geliyorlar.  Tabi sadece bu değil buradaki öğrencileri ne kadar memnun ederseniz bunlar da gittiklerinde kendi arkadaşlarına anlatacaklar ve onlar da gelecekler." - Bayburt

Kaynak: AA / Yerel

Bayburt Üniversitesi Selçuk Coşkun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title