Haberler

Yabancı Karşıtlığına Suç Duyurusu

Almanya'daki yabancı karşıtlığı- Bundestag'daki göçmen kökenli milletvekili Özcan Mutlu aldığı ırkçılık, nefret ve kin içeren hakaret mesajları nedeniyle suç duyurusunda bulundu- Mutlu: "Almanya tarihinde çok kara lekeler var" Almanya Federal Meclisi'nde (Bundestag) Yeşiller Partisi milletvekili Özcan Mutlu, sosyal paylaşım sitesi twitterdan aldığı yabancı karşıtlığı ve nefret içeren mesajlar nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Almanya'daki yabancı karşıtlığı- Bundestag'daki göçmen kökenli milletvekili Özcan Mutlu aldığı ırkçılık, nefret ve kin içeren hakaret mesajları nedeniyle suç duyurusunda bulundu- Mutlu: "Almanya tarihinde çok kara lekeler var" Almanya Federal Meclisi'nde (Bundestag) Yeşiller Partisi milletvekili Özcan Mutlu, sosyal paylaşım sitesi twitterdan aldığı yabancı karşıtlığı ve nefret içeren mesajlar nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.Özcan Mutlu, Bundestag'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 Ocak Yahudi Soykırımını anma gününde nefret mesajları almasının kendisini üzdüğünü belirtti. Yahudi Soykırımını anma gününde Bundestag'da cumhurbaşkanı ve başbakanın katıldığı bir anma töreni yapıldığını hatırlatan Mutlu, o gün kendisinin de sosyal medyada soykırımla ilgili mesajlar paylaştığını kaydetti. Mutlu, Almanya'nın böyle bir felaketle yüzyüze gelmemesi yönünde attığı twitlerin ardından bazı mesajlar aldığını belirterek şunları söyledi: "Bunun akabinde ismi cismi belli olan şahıs, 'Auschwitz kampını tekrar açmak lazım. Bu sefer Türkler ve Müslümanları oraya göndermek lazım' şeklinde bir mesaj attı. Yetmedi, ikinci mesajında 'Türkler öldürülmeli', üçüncü mesajında aynı şahıstan 'eşcinseller, Türkler ve Müslümanlar yok edilmeli' gibi üstü üste 3 kez böyle mesaj gelince her ne kadar bu tür mesajlara alışık olsak da Yahudi Soykırımını anma gününde böyle mesajlar almak insanı üzüyor."Twitter'a şikayette bulunduğunu ve twitter şirketinin o şahsın hesabını anında kapattığını belirten Mutlu, bu hakaret ve nefret içeren mesajları alarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ve yasal işlemin başladığını ifade etti. -

Kaynak: AA / Güncel

twitter almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title