Haberler

Yabancı Gazeteciler Adliyeye Sevk Edildi

Diyarbakır'da 4 gün önce gözaltına alınan ABD merkezli Vice News muhabirleri, Adliye'ye sevk edildi. Gazetecilerin Diyarbakır Barosu tarafından görevlendirilen avukatları Poyraz Oral, müvekkilleri için IŞİD'e üye olmak suçlaması yapıldığını belirterek, bu kadar uzun süre gözaltında tutulmalarının hukuktan yoksun olduğunu ve ortada makul bir şüphenin bile olmadığını ileri sürdü.

Diyarbakır'da gözaltına alınan Vice News muhabiri Jake Hanrahan, kameraman Philip Pendlebury ve Süleymaniyeli olduğu belirtilen Mohammed İsmael Rasool adlı tercümanları, Emniyet'teki sorgularının ardından, bugün öğle saatlerinde Adliye'ye sevk edildi. Savcılıktaki ifadeleri süren gazetecilerin avukatlarından Poyraz Oral, Baro tarafından görevlendirildiğini ve gazetecilerin çalıştıkları şirketin kendileri için avukat tuttuğunu belirterek, özetle şu açıklamalarda bulundu:

"Arkadaşların dosyasını inceledik. Kendilerine isnat edilen suç IŞİD terör örgütü adına suç işlemek ve üye olmak. Soruşturma aşaması devam ediyor. Bugün serbest bırakılmalarını umut ediyoruz. Çünkü arkadaşların bu kadar uzun süre gözaltında tutulmaları hukuktan yoksun. Çünkü ortada bir makul şüphe dahi yok. Bu kadar uzun süre basın mensubu arkadaşların gözaltına alınmaları ve kaçma şüpheleri bulunmamasını göz önüne alındığında büyük bir hukuksuzluk var."

Gazetecilerin kendilerinin de neden gözaltına alındıklarını bilmediklerini ve hiçbir suç işlemediklerini belirttiklerini anlatan Oral, "Zaten ihbar üzerine gözaltına alınmışlar. Kararın bir iki saat içinde verilmesini bekliyoruz. Sınır dışı edileceklerini düşünmüyoruz" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title