Haberler

Yabancı Dilde Sabıka Kaydı E-Devlet Üzerinden Alınabilecek!

Güncelleme:

Yabancı Dilde Sabıka Kaydı e-Devlet Üzerinden Alınabilecek!

Adelet Bakanlığı personelince geliştirilen yazılım sayesinde yabancı dilde sabıka kaydı almak artık kolaylaşıyor. e-Devlet üzerinden artık İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca dillerine çevrilmiş sabıka kayıtları alınabilecek.

"e-devlet" üzerinden yabancı dilde sabıka kaydı dönemi başladı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla farklı dillere tercüme edilmiş sabıka kayıtlarının internet üzerinden alınmasını sağlamak amacıyla çalışma başlatıldı. İlk olarak sadece genel müdürlüğe müracaat edilerek alınan tercüme edilmiş adli sicil sorgulama sonuçlarının 2016 yılı Şubat ayından itibaren yapılan çalışmalarla adliyelerdeki adli sicil bürolarından alınması sağlandı.

Sürecin ilk adımında Adli sicil bürolarından verilmeye başlanan hizmet; bakanlık tarafından daha da geliştirmek için yabancı dile çevrilmiş sabıka kayıtlarının "e-devlet" aracılığıyla alınması amacıyla TÜRKSAT'la işbirliği yaptı.

Özel Yazılım Geliştirildi!

Ortak işbirliği sonucu Genel Müdürlük personeli tarafından yazılım geliştirildi. Test çalışmalarının tamamlanmasıyla İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca olmak üzere dört dilde sabıka kayıtlarına "e-devlet" üzerinden ulaşma dönemi 20 Mart'ta başladı.

Yabancı Dilde Sabıka Kaydı e-Devlet Üzerinden Nasıl Alınır? 20 Mart'tan itibaren Hizmet Devreye Girdi!

Vatandaşların bilgisayar, akıllı telefon ve tabletler üzerinden internete girerek, tercüme edilmiş sabıka kayıtlarını almaları artık çok kolay. Vatandaşların yabancı dillere çevrilen sabıka kayıtlarını almaları için adli sicil bürolarına gitmelerini de gerek kalmadı.

Uygulamanın ilk 2 gün Karnesi ise Şöyle ;

20-22 Mart 2017 tarihleri arasında 682 İngilizce, 50 Fransızca, 78 Almanca ve 25 İtalyanca olmak üzere 835 tercüme edilmiş sabıka kaydı sorgulaması ve işlemi yapıldı.

Yabancı Dilde Sabıka Kaydı e-Devlet Üzerinden Kimler Alabilecek?

Bu uygulamadan adli sicil ve arşiv kaydı bulunmayan vatandaşlar yararlanabilecek.

E-Devlet Üzerinden Yabancı Dilde Sabıka Kaydı Nasıl Alınır?

e-devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra arama ekranından Adli Sicil Kaydı Sorulama Seçilir.

Bilgilendirme Yazısını okudum Seçildikten sonra Devam Et Butonuna basılır.

Burada Kurum Türü Seçeneğinde Yabancı Ülke (Tercümeli) Seçilir.

Bu seçenekten sonra Dil Seçimi Seçeneği Çıkacaktır. Buradan İngilizce, Fransızca,Almanca ve İtalyanca Dillerinden ihtiyacınız olanı seçebilirsiniz.

E-devlet

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Bekir Bozdağ Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title