Haberler

Yabancı Dil Kursu İflas Etti, Öğrenciler Açıkta Kaldı

Bakırköy’de bir yabancı dil eğitim merkezinde eğitim alan çok sayıda kursiyer, kurumun iflas ettiği gerekçesiyle parasını verdikleri hizmeti alamadıklarını belirterek mağdur olduklarını söyledi.

Bakırköy'de bir yabancı dil eğitim merkezinde eğitim alan çok sayıda kursiyer, kurumun iflas ettiği gerekçesiyle parasını verdikleri hizmeti alamadıklarını belirterek mağdur olduklarını söyledi. Ortalama her bir kişinin 3 bin TL ödeme yaptığını belirten kursiyerler, kuruma dava açacaklarını söyledi.

Merkezi Polonya'da bulunan bir yabancı dil eğitim merkezinde eğitim alan kursiyerler, merkezin kendilerine iflas ettiklerini açıklayarak parasını verdikleri hizmetin karşılığını alamadıklarını ve mağdur olduklarını belirtti. Sosyal medya üzerinden haberleşen kursiyerler, dil eğitim merkezinin Bakırköy Meydanı'ndaki şubesi önünde toplandı. Burada basın açıklaması yapan kursiyerler, kurs ücretlerini bankalar aracılığıyla peşin olarak alan kurum yetkililerinden kimseye ulaşamadıklarını söyledi.

Dershane yetkililerinin kursun son gününe kadar kayıt aldıklarını ancak parasını verdikleri hizmetin karşılığını görmediklerini ifade eden mağdurlar, kurs yetkililerinin dolandırıcı olduğunu ileri sürdü. Bakırköy Meydanı'ndaki dil eğitim merkezinin önünde bir araya gelen kursiyerler mağduriyetlerini anlattı.

"ORTADA ALINMAYAN BİR HİZMETİN BEDELİ VAR"

Mağdur kursiyer Yusuf Bedir yaptığı konuşmada, "Bugün burada bu kadar arkadaşımız, hiç birbirimizi tanımadığımız arkadaşlarımız burada bir araya geldik. Aylar önce günler önce hatta bu sıkıntının başlayacağı birkaç gün öncesine kadar yapılan bir kayıt alma sistemi var. Yani bu kayıt alma sisteminde insanların hepsinin mağduriyeti söz konusu. Ta ki bundan Mayıs ayının 25'ne kadar kayıt alıp da bugün aradan bir iki hafta sonra işte kursun iptali söz konusu olduğu dönemde dolandırıcılıkla ya da ne bilim işte insanlardan ödem almakla bir sürü sıkıntı yaşamaktayız. Niye? Çünkü bugün Bakırköy Şubesi, Beşiktaş Şubesi, Haznedar Şubesi, Kadıköy Şubesi ve Maltepe Şubeleriyle birlikte binlerce öğrenci mağdur. Böyle bir durum içerisindeyiz. İlgili yetkililerin açıklama yapmasını bekliyoruz. Her öğrenci 2-3 bin TL ödeme yapmış bulunmakta. Ama ortada bir yetkili yok. Almadığı bir hizmet bedeli var. Herhangi bir hizmet bedeli almıyor. Herhangi bir eğitim almıyor ama bunun karşılığında para ödemesi yapıyor" ifadelerini kullandı.

Mağdur olduklarını söyleyen Yusuf Bedir, "Herkes gerekli yasal işlemleri başlatacak. İlk önce dilekçe başlatacağız. Dilekçelerle ilgili kurum hakkında dava açacağız ondan sonraki süreçte gerekli adımlar neyse atılacak" şeklinde konuştu.

Yetkililere ulaşamadıklarını belirten Bedir, "Yetkili yok ki karşımızda. Muhatap yok. Tek muhatap bizleriz, öğrencileriz. Yani hepimiz bir araya gelerek bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ama inanıyorum ki yine bu adımı kazanacağız. Çünkü ciddi bir mağduriyet söz konusu" diye konuştu.

"MAĞDUR OLDUK, HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ"

Kursiyer mağdurlardan Ebru Koç ise "Eğitim kurumu bizi mağdur etti. İngilizce eğitimi için burada olan arkadaşlar, bir anda iflas vermiş ve kapanmış bir kursla karşı karşıya geldiler ve biz mağdur olan arkadaşlar olarak bir arada hakkımızı savunmak için bir arada gerekli yerlere dava açacağız. Polonya'daki merkezle iletişime geçildiği takdirde şöyle söylendiği, hakkımızı arayacağımızı söylediğimiz takdirde bize zaten hukuk 3 yıl uzatır falan deniyor. '3 yıl gibi bir sürede biz nerede oluruz kim bilir' gibi laflar da ediliyor. Bir sonuç alamazsınız şeklinde söyleniyor. Biz yılmayacağız. Hukuka inanıyoruz. Yani bir arada olursak arkadaşlarımızla ne kadar çok insana ulaşırsak bu mağduriyetimizin o kadar giderileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Kursiyer mağdurlar konuyla ilgili yasal süreç başlattıklarını ve haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirtti.

Merkezi Polonya'da olan kursun İstanbul'da Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy, Bahçelievler ve Maltepe'de şubeleri bulunuyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Bakırköy Kadıköy Polonya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Sadık Kalkan:

Kardeşim aman polonyalı firmalara dikkat. Biz henüz bilmiyoruz ama tüm Avrupa polonyalıların ne kadar üçkağıtçı olduğunu çok iyi biliyor. Polonyalı firmalara Türkiye''de iş yapma izni verilmeden önce çok iyi araştırma yapmak gerekiyor. Devlet göreve.

0
0
yanıtYanıtla
Rıfat Kuş:

Firmanın polonya menşeli olduğunun altı çizilerek sık sık haber yapılmalı. Eğer bir türk firması Polonya''da böyle bir şey yapsaydı polonya televizyon ve gazetelerinde bu firmanın türk firması olduğunun altı çizilerek aylarca antipropaganda yapılırdı.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title