Haberler

Yabancı Avcılar Rize'ye 90 Bin TL Bıraktı

Rize’de bu yıl av turizminden elde edilen 90 bin TL’lik gelirin 40 bin TL’si av turizmi yapılan köylerin tüzel kişiliklerine aktarıldı.

Rize'de bu yıl av turizminden elde edilen 90 bin TL'lik gelirin 40 bin TL'si av turizmi yapılan köylerin tüzel kişiliklerine aktarıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen av turizmi kapsamında 40 farklı ülkeden bin civarında yabancı avcı ülkemizi ziyaret etti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12. Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre av turizmi için genellikle; Almanya, Amerika, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İtalya, Norveç, Rusya, İspanya ve İsveç'ten avcılar ülkemize ve Rize'ye geldi. Yabancı avcılar, yaban domuzu başta olmak üzere Anadolu Yaban keçisi, kızıl geyik, çengel boynuzlu dağ keçisi, Anadolu yaban koyunu, karaca ve ceylan türleri için avlanma talebinde bulundular. Ekim-Aralık dönemi içerisinde gerçekleşen av turizmi sezonunda yabancı avcılar Rize'ye 90 bin TL bıraktı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12. Bölge Müdürlüğü bu paranın 40 bin TL'sini av turizmi gerçekleştirilen köylerin tüzel kişiliklerine aktardı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, "Bölge Müdürlüğümüz av ve yaban hayatı açısından oldukça zengin bir coğrafyaya sahiptir. Başta Üniversitelerimizin ilgili bölümleri olmak üzere, Köy Tüzel Kişilikleri, Yerel Rehberler, Avcı Dernekleri ile işbirliği içerisinde yaban hayatı ile ilgili envanter çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Böylece hangi sahada av hayvanı varlığı, yaş ve cinsiyet durumları bilimsel çalışmalar ışığında ortaya çıkarılmaktadır. Envanter sonuçlarından da avlanma kotalarını saha, sayı, türleri ile belirleyerek yabancı, yerli ve yerel avcılarımızın hizmetine sunuyoruz. 2013-2014 Av döneminde av turizmi kapsamında elde ettiğimiz 90 bin TL'nin 40 bin TL'sini Köy Tüzel Kişiliklerine aktardık. Bu rakam bölgemiz coğrafyası için düşük bir rakam olup önümüzdeki yıllarda daha da artacaktır. Köylerimize yapılan katkılar koruma, bakım ve avcılığın düzenlenmesi karşılığı yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde verilmektedir. Böylece gelir elde eden köylerimiz av ve yaban hayatını sahiplenmekte ve kaçak avcılığa geçit vermemektedir. Ayrıca TÜBİTAK Marmara Araştırma Enstitüsü tarafından TÜBİTAK 1007 Projesi kapsamında 'Ulusal Biyoçeşitliliğin ve Gen Kaynaklarının Korunması Hedefleri Doğrultusunda Büyük Memeli Türlerinin Araştırılması, Korunması ve Yönetimi' amaçları için avlattırılan av hayvanlarından doku ve kan örnekleri alınarak TÜBİTAK'a gönderilmektedir. Sürdürülebilir bir av ve yaban hayatı bütün kesimlerin katılımı ile sağlanabilir. Vatandaşlarımızdan da kaçak avcılıkla mücadele için destek istiyorum" dedi. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Avcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title