Haberler

Yabancı Askeri Ataşelerden HAVELSAN Ziyareti

Güncelleme:

Türkiye'de görev yapan 46 yabancı askeri ataşe, Hava Elektronik Sanayisini ziyaret etti.

Türkiye'de görev yapan 46 yabancı askeri ataşe, Hava Elektronik Sanayi'sini (HAVELSAN) ziyaret etti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından organize edilen etkinliğe, Türkiye'de diplomatik temsilciliği bulunan 37 ülkeden 46 askeri ataşe iştirak etti.

Heyeti gezdiren HAVELSAN Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi Sadık Yamaç, Türkiye'de bulunan yabancı ülkelerin askeri ataşelerini Türk savunma firmalarına gezdirerek gelecekte işbirliği projeleri oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Yamaç, Türkiye'nin 2023 yılı için belirlediği savunma sanayisi hedefleri çerçevesinde 500 milyar dolarlık ticaret hacmi planladıklarını ve bunu gerçekleştirmenin yolunun da ihracattan geçtiğini söyledi.

Son 6 yılın ortalamasına göre satışlarının yüzde 30'unun ihracattan geldiğini söyleyen Yamaç, yazılım sektörü, sistem entegrasyonu ve simülatör alanlarında büyük bir potansiyele sahip olduklarını kaydetti.

Geleceğin en büyük risklerinden biri olan siber güvenlikte iddialı olduklarını söyleyen Yamaç, askeri ataşeleri Türk savunma sanayi şirketlerini gezdirerek gelecekteki muhtemel işbirliklerine kapı açtıklarını belirtti.

HAVELSAN'ın geliştirdiği sivil ve askeri yazılımları heyete tanıtan Yamaç, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Uzakdoğu ve Türk Cumhuriyetleri'nin kendileri açısından önemli bir pazar olduğunun altını çizdi.

HAVELSAN'ın dünyadaki en güvenilir yazılım firmalarından biri olduğuna işaret eden Yamaç, yabancı ülkelerin sadece güvenilir yazılıma değil güvenilir entegrasyona da ihtiyacı olduklarını kaydetti.

Askeri ataşeler gün boyu devam eden ziyaretler çerçevesinde ASELSAN, FNSS, ve MKE'yi de ziyaret ettiler. Yarın da devam edecek etkinlik çerçevesinde, 46 askeri ataşe ROKETSAN ve TUSAŞ'ı da ziyaret edecek. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title