Haberler

Yaban Sergisi "TESYEV" Yararına Açıldı

Güncelleme:

TESYEV'e bağışlanacağı "YABAN" isimli fotoğraf sergisi ve sergiye özel hazırlanan kitap 27 Mayıs günü Akaretler 41'de sanatseverlerle buluştu.

2004 yılından bu yana Kenya, Tanzanya, Zambiya, Botsvana, Etiyopya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Svaziland, Namibya, Ruanda, Madagaskar gibi birçok farklı ülkede gerçekleşen çekimlerle ortaya çıkan inanılmaz fotoğrafların birleşimiyle meydana gelen Yaban'ın sergi açılışında konuşan İbrahim E. Temo; "Amacımız, ileride bulunamayacak olan hayvanların, bitkilerin ve etnik kökenli insanların fotoğraflarını dünya ile paylaşmak ve bu konuya vurgu yapmak. Dünya üzerindeki yaban hayatı çok seven ve yeryüzünün doğal dengelerinin değişmesinden endişe duyan iki fotoğrafçı olarak tüm canlıların yaşam hakkına saygı gösteriyor ve doğal çevre içindeki yaşamlarını sürdürebilmelerini diliyoruz." dedi.

Projeyi devam ettireceklerini dile getiren fotoğraf sanatçısı ve TESYEV mütevelli üyesi Engin Akış, "İbrahim ile birlikte işlerimizden fırsat buldukça geziyor ve fotoğraf çekiyoruz. Aklımızda başka sergi projeleri de var. Yaban'ın gelirinin bağışlanması konusunda TESYEV'i seçmemizin en önemli nedeni ise, vakfın engelli insanlarımıza yardım etme konusunda çok titiz, şeffaf ve ilkeli çalışmalar yürütüyor olmasıdır"şeklinde açıklamada bulundu.

Açılışta bulunan TESYEV Başkanı Yavuz Kocaömer "Sanatçılarımız İbrahim Temo ve Engin Akış'ın uzun yıllar süren müthiş serüvenleri sonrasında ortaya çıkan Yaban tüm sanatseverlerin mutlaka görmesi gereken çok değerli bir sergi. Sergi ile birlikte hazırlanan kitap ise kütüphanelerimiz için ayrıcalıklı bir eser niteliği taşıyor. TESYEV için bu sergi ve kitabın ayrı bir önemi daha bulunuyor. Değerli sanatçılarımız kıymetli eserlerinin satışından elde edilecek tüm geliri vakfımıza bağışlayarak engelliler için yeni bir umut daha oldular. Tüm TESYEV ailesi adına, engelli dostlarımız adına kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuşma yaptı.

Birbirinden ilginç 40 fotoğrafın yer aldığı, değerli bir amaca hizmet eden Yaban 27 Mayıs- 6 Haziran tarihleri arasında Akaretler 41'de gezilebilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tanzanya Zambiya Kenya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title