Haberler

Yaban Hayvanları Kış Şartlarında Onlar Sayesinde Aç Kalmıyor

Eskişehir’de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Komutalığı Çevre Koruma Timi ve çeşitli avcılık kulüpleri ile birlikte yaban hayvanlarının kış şartlarında aç kalmaması için kentin belirli ormanlık bölgelerine yonca balyalarından yem bırakıldı.

Odunpazarı ilçesine bağlı Yörükkırka, Aşağı Kalabak ve Yukarı Kalabak mahallelerindeki ormanlık alanlara balyalarla yem ve yiyecek bırakan ekipler, ormanlık alanda yaşayan kızıl geyik ve benzeri hayvanların aç kalmaması için çalışma başlattı. Çalışmayla ilgili bilgi veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ergün Selvi, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Eskişehir Şube Müdürlüğü olarak yaklaşık 10 gündür süren kar yağışı sonucu yaban hayvanlarının yem ihtiyacını doğurdu. Bunu desteklemek gayesiyle şube müdürlüğümüz, yaban hayatının yoğun olduğu alanlarda özellikle bu zorlu kış şartlarını daha az zayiatla atlatmaları için yem desteğinde bulunuyoruz” dedi.

Selvi, 10 gün içerisinde yaklaşık 1 ton yonca balyası ve 500 kilogram buğday ve arpa kırması dağıttıklarını ifade ederek, "Yaklaşık olarak 10 gündür 1 tona yakın yonca balyası ve 500 kilogram civarında buğday ve arpa kırması dağıttık. Bu sadece ormanlık ve yaban hayatının yoğun olduğu yerlerde değil, aynı zamanda il merkezine gelen karayolları kenarlarında kanatlı hayvan türleri için de arpa ve buğday kırması atmak suretiyle bu hayvanların kış şartlarında yem eksikliğini gidermeye çalışıyoruz. Bakanlığımızın asli görevlerinden biri, yaban hayatını geliştirmek, onların yaşam ortamlarını iyileştirmek, bu dönemde ihtiyaç duydukları yem bitkisi bulamadıklarından dolayı yem desteği ile biz bunları sağlamaya çalışıyoruz. Bu yem desteğini yapmamızda katkı sağlayan İl Jandarma Komutanlığı Çevre Timi’ne, avcı dernekleri ve fahri av müfettişlerimize de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Selvi, kar kalınlığının yüksek seviyede bulunduğu bölgelerde çalışmalarının süreceğini kaydederek, "Bugün kar kalınlığının oldukça fazla olduğu özellikle Odunpazarı ilçesi Yukarı Kalabak, Aşağı Kalabak ve Yörükkırka civarında, aynı zamanda yaban hayatının su ihtiyacını karşılamak için kullandığı güzergahı da yemliyoruz ki, suya geldiklerinde yem ihtiyaçlarını da karşılayabilsinler. Bu çalışmalarımız kar kalınlığı bu seviyede olduğu ve kar yağışı devam ettiği sürece mutlaka devam edecektir" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ergün Selvi Odunpazarı Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title