Haberler

Yaban Domuzlarına Lavantalı Önlem Alınıyor

Güncelleme:

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, köylere inen yaban domuzlarının verdiği zararı engellemek için arazilerin çevresine lavanta bitkisi dikilecek.

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi sınırlarındaki Kazdağları'ndan, köylere inen yaban domuzlarının meyve ve sebze tarlalarına verdiği zararın önüne geçmek için arazilerin çevresine dikilecek lavanta bitkisiyle çözüm aranacak.

TARLALARA LAVANTA EKİLECEK

Bayramiç İlçe Tarım Müdürlüğü, Kazdağları'ndan köylere inen yaban domuzlarının meyve ve sebze tarlalarına verdiği zararın önüne geçmek için lavanta bitkisiyle önlem alınmasına karar verdi. Bu doğrultuda tarlaların çevrelerine lavanta bitkisi dikilecek.

LAVANTA TOHUMU DAĞITILACAK

Uygulamaya konulacak proje kapsamında mart ve nisan ayında tarla çevrelerine bitki dikimi yapılacak. Projeye katılmak isteyen üretici ve köylülere, lavanta tohumu dağıtılacak.

"KOKU BÖLGEDEN UZAK TUTUYOR"

Bayramiç İlçe Tarım Müdürü Cahit Uydaş, "Domuz, lavanta kokusunun olduğu bölgelerden uzak duruyor. Bu sene bazı üreticilerin sınırlarına lavanta bitkisini dikip deneme yapacağız. Başarı olunca tüm dağ köylerinde bu uygulamayı hayata geçireceğiz" dedi.

"BİZ GÖNÜLLÜ OLARAK KATILIRIZ"

Kazdağları eteklerinde bulunan Daloba Köyü sakini 47 yaşındaki Ramazan Ertan, "Eğer böyle bir çözüm varsa, biz buna gönüllü olarak katılırız. Domuzlar yüzünden tarla ve bahçelerimize hiçbir şey dikemez olduk. Tarla ve bahçelerimiz lavanta bitkisi ile güzel kokacak. Hem de domuzlardan kurtulacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Bayramiç Üst Manşet Yerel Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

yusufMobil-ANDROID:

abd de okadar elektrikli çit vs masrafı var. Bizde bi bitki uzak tutuyor. Ne kadad masrafcı şu abd li mallar

8
1
yanıtYanıtla
koylu:

yahu bu lavanta gercekten yaban domuzlarina zarar veriyorsa turkiye hemen doguya eksin diyarbakira sirna sura ariga dogun her yerine eksinler yokya ula ekmesinler vazgectim o kokuyu alirlarsa dagi bosalir

5
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title