Haberler

    Ya Eski Yerine Dönecek ya da Sil Baştan Yapacak

    BEŞİKTAŞ, Oğuzhan Özkayup'u tartışıyor.

    BEŞİKTAŞ, Oğuzhan Özkayup'u tartışıyor. Geçen sezon toplam 31 lig maçında 9 gol ve 7 asistle oynayarak şampiyonlukta büyük katkısı olan Oğuzhan Özyakup, bu sezon değişen kadro yapısı nedeniyle geçen sezonun ilk 5 haftasına görü düşüş yaşadı. Şenol Güneş'in defans önü ikilisini Atiba-Gökhan İnler'den oluşturması nedeniyle on numaraya kaydırdığı Oğuzhan'ın hem aldığı süre düştü hem de topla buluşma sayısı düştü. Sadece Aytemiz Alanya ile oynanan ilk maçta 90 dakika sahada kalan Oğuzhan, Konya'da 63 dakika sahada kaldı. Karabük maçında sonradan oyuna giren Oğuzhan, G.Saray derbisindeyse ilk 45 dakika sadece oynadı ve 2. yarıya çıkmadı.

    İSTATİSTİKLERİNDEN DÜŞÜŞ VAR

    Oğuzhan, özellikle on numaraya geçtikten sonra bocalamaya başladı. Şenol Güneş de Oğuzhan'ın henüz geçen sezonki

    ritmini bulamadığını söyledi. Geçen sezonun ilk 5 haftalık periyoduyla kıyaslandığı Oğuzhan'ın 4 maçta aldığı süre

    11 dakikadan 7 dakikaya düşerken, pas sayısı da 227'den 169'a düştü. Aynı şekilde asist, şut sayısında da düşüş oldu. Olumlu olan rakamlar ise gol ve isabetli pas oranı. Geçen sezon ilk 5 haftada oynadığı 4 maçta 1 gol atan Oğuzhan, gol pozisyonu sayısı düşse de bu sezon 2 gol attı. Pas isabet yüzdesi de 81'den 86'ya yükseldi. Oğuzhan'ın akıbetini elbette mevkisi belirleyecek.

    GÜNEŞ, KOLAY KOLAY VAZGEÇEMEZ

    Beşiktaş'a geldiği ilk yıllarda defans önünde fiziki olarak güçsüz olduğu için sıkıntılar yaşayan Oğuzhan, özellikle geçen sezon fiziki olarak kendisini geliştirince çok başarılı bir peformans ortaya koydu. Oğuzhan bu sezon ya eski yerine dönecek ya da bu kez de on numaraya adapte olmak için sil baştan yapacak. UEFA ile yapılan anlaşma gereği gelecek sezon da yeni oyuncu almak için önce oyuncu satmak zorunda olan Beşiktaş'ın elinde şu anda satabileceği en parlak oyuncu olarak Oğuzhan Özkayup gösteriliyor. Dolayısıyla Şenol Güneş'in kolay kolay Oğuzhan Özkayup'tan vazgeçme şansı da bulunmuyor...

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Oğuzhan Özyakup Şenol Güneş Beşiktaş Alanya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title