Haberler

XVIII. Türkiye İç Denetim Kongresi Başlıyor

Güncelleme:

İç denetimin kurumların itibarını artırmadaki stratejik önemi, 20-21 Ekim tarihlerinde Levent'teki Wyndham Grand İstanbul Oteli'nde tartışılacak.

İç denetim mesleğini mükemmelliğe taşımak, uluslararası standartlara kavuşturmak amacıyla yola çıkan Türkiye İç Denetim Enstitüsü'nün (TİDE) düzenlediği 18. İç Denetim Kongresi'nin bu yılki teması "İtibar Gelecektir; Kurumsal İtibarın Yönetilmesinde İç Denetimin Stratejik Rolü"" olacak.

İki gün sürecek kongre, 20 Ekim açılış konuşmalarıyla başlayacak. TİDE Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan Yurtsever, TİDE'nin 18. kez ev sahipliği yaptığı kongrenin bu yılki teması olan "İtibar Gelecektir; Kurumsal İtibarın Yönetilmesinde İç Denetimin Stratejik Rolü" başlığı altında deneyim ve düşüncelerini paylaşmak, düzenlenen kongrenin amacını anlatmak üzere kürsüde yerini alacak. Yurtsever; "Günümüzde teknoloji ve iletişim alanındaki gelişmeler itibar riskini daha da artırdı. Kurumun kendisi, çalışanları, ürün ve hizmetleri hakkında sosyal medyada çıkan bir söylenti ışık hızıyla kurumsal itibara önemli zararlar verebiliyor." sözleriyle kongre boyunca masaya yatırılacak konunun önemine dikkat çekiyor ve ekliyor: "Kaybedilen itibar kurumlara maddi ve manevi açılardan önemli zararlar verebiliyor, hatta kurumun iflasına neden olabiliyor. Kaybedilen itibarın yeniden kazanılması, uzun, çok zorlu ve maliyetli bir süreç gerektiriyor. Bu nedenle itibarı kaybettikten sonra kurtarmaya çalışmak yerine kaybetmeden önce önlem almak ve kurumsal itibarı yönetmek çok daha önem taşıyor. İşte bu noktada kurumsal itibarın yönetilmesi ve kurumun itibar riskinden korunması açılarından iç denetimin stratejik bir rolü bulunuyor."

Etik İtibar Derneği (TEİD) Başkanı Mehmet Buldurgan, Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Başkanı Osman Zeki Özger ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'un konuşmalarının ardından risk yönetimi konusunda özellikle Avrupa'nın otorite kabul ettiği isimlerden, dünya çapında pek çok önemli yöneticiye koçluk yapan, Sorboune Üniversitesi Profesörü Jean Paul Louisot kürsüdeki yerini alacak ve "Kurumsal İtibarın Temel Taşları" başlığı altında deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

Paralel oturumlarla devam edecek kongrenin ilk gününde "Üçüncü Taraf Risklerinin Denetimi", "İç Denetimin Gelişen Teknolojideki Rolü", "Bilgi Güvenliği Yönetimi ve Denetimi", "Uyum Riskinin Yönetimi", "İtibar Riski Yönetiminde Alacak Riskinin Yönetimi" ve "Kamu İç Denetim Reformu ve Yönetimi" başlıkları, konusunun uzmanı isimler tarafından anlatılacak.

Kongrenin ilk gün konuşmacıları arasında şair ve yazar Sunay Akın da olacak. Sunay Akın, kendine has üslubu ve derin tarih bilgisiyle "Geçmişten Günümüze İtibar" diyecek ve tarihten örneklerle "itibar" kelimesinin nereden geldiğini, şimdiki karşılığını ve nereye gittiğini şiirsel diliyle katılımcılara anlatacak.

21 Ekim 2014 Salı günü sabah saat 09.00'da ikinci gün açılış konuşması için TİDE Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun kürsüdeki yerini alacak ve ilk günün değerlendirmesini yapacak. Hemen ardından kongrenin bir diğer konuğu; profesyonel eğitimci Larry Hubbard, iç denetimde üçlü savunma konusunu ele alacak.

Yine paralel düzenlenecek oturumlarda ikinci günün başlıklarından ilki BDDK Başkan Yardımcısı V. Fatih Öztürk tarafından değerlendirilecek olan "İSEDES Düzenlemesinin İç Denetime Etkisi" olacak. "İş Kanunundaki Değişiklikler ve İç Denetim Departmanlarının İş Kazalarını Önlemedeki Rolü" ise konunun uzmanı Resul Kurt tarafından bir diğer oturumda anlatılacak.

Günümüzün en önemli trendlerinden sosyal medya da öğleden sonraki oturumda tartışılacak. "Sosyal Medya Yönetiminin ve Denetiminin Kurumsal İtibar Üzerindeki Etkileri"ni konunun uzmanı, televizyon programcısı Serdar Kuzuloğlu, eğlenceli üslubuyla anlatacak.

"İç Denetimin İtibarının Yönetimi" konulu panelde ise özel sektör yöneticileri deneyimlerini paylaşacak.

Deloitte, EY, KPMG ve PwC'nin stratejik ortak olarak yer aldığı, FutureCom, Kredi Kayıt Bürosu, TeamMate, LC Waikiki, YapıKredi ve Darüşşafaka'nın sponsorluğunu üstlendiği XVIII. İç Denetim Kongresi, 20-21 Ekim 2014 tarihlerinde Levent'te bulunan Wydham Grand İstanbul Otel'de gerçekleştirilecek. Mesleğinde geleceğe yatırım yapmak, son gelişmelerden haberdar olmak isteyenleri mesleğinin profesyonelleriyle bir araya getirecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sunay Akın İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title