Haberler

    Xperia Z3'ü Denedik!

    Berlin'de devam eden IFA'da Sony'nin yeni amiral gemisi Xperia Z3'ü deneme şansı bulduk!

    Sony bizleri Xperia Z2'yle Şubat'taki MWC'de tanıtmıştı. Biz daha Z2'ye yeni alışmaya başlarken Xperia Z3, dün karşımıza dikiliverdi. Peki Z3, Z2'den ne kadar daha iyi?

    Xperia Z3 tek cümleyle anlatmak gerekirse çok iyi bir telefon. Sony, Xperia Z2'de sadece küçük geliştirmeler yapmakla yetinmemiş, tam anlamıyla gurur duyabileceği bir telefon ortaya çıkarmış.

    Tasarımı

    Telefonun tasarımına her bakan, onun önceki Xperia'lara benzediğini fark edecektir. Özellikle de üst ve alttaki kalın çerçeveler nedeniyle. Ancak ekranın yan taraflarındaki kalın çerçeve, Xperia Z3'te neredeyse ortadan kalkmış. Bu sayede yine 5.2 inç ekran boyutuna sahip olan telefonu tutmak ve tek elle kullanmak, çok daha kolay bir hal almış. Telefonun kasası yine cam, ancak keskin kenarlar yerine yuvarlanmış bir çerçeve kullanılmış. Kenarlarda kullanılan malzeme metal, ancak sert bir plastikle kaplanmış. Sony, plastiği telefon düştüğünde metalin çizilmemesi için kullandığını söylüyor. Xperia Z3'ün tasarımının Z2'ye kıyasla etkileyici olduğunu söylemeliyiz.

    IP65/68 sertifikasyonu, Xperia Z3'ün suya eskisinden daha yüksek bir dayanıklılık sergileyebileceğini gösteriyor. Telefonunuzla suya dalmayacak olsanız bile, masadayken üstüne su sıçramasından veya yağmurda onu kullanmaktan korkmayacak olmak güzel.

    Xperia Z3 çıktığında siyah, beyaz, bakır, kahverengi, gümüş/yeşil renk seçenekleriyle gelecek.

    PS4 uyumluluğu

    Sony Xperia Z3'ün en önemli özelliklerinden bir tanesi, ilk olarak PS Vita'da gösterilen bir işlevi yerine getirebilmesi ve konsolunuzdaki oyunları kablosuz olarak oynamanıza izin vermesi.

    PS4 oyununu telefonunuzda oynamak için konsolunuzla aynı Wi-Fi ağında olmanız gerekiyor. İhtiyacınız olan bir PS4 oyun kolu ve isteğe bağlı olarak telefonunuzu kola bağlı tutacak bir konektör.

    Bununla birlikte özelliğin telefon çıkar çıkmaz sunulmayacağını, Kasım'da sunulmaya başlayacağını söyleyelim.

    Pil

    Sony'nin iddiasına göre Xperia Z3, tek şarjla iki gün ayakta kalabiliyor. İddiaya göre bunun için Stamina modunu kullanmanıza gerek yok. Xperia Z3 ve Z2'nin her ikisi de Qualcomm yongasını kullandığından, bu iddianın ne kadar doğru çıkacağını merak ediyoruz.

    Sony, tasarrufun ekrandaki görüntüleri "hatırlayabilen" ve böylece yenileme sayısını düşüren yeni ekran teknolojisi sayesinde yapıldığını söylüyor. 801 yongasının yeni sürümüyle birlikte Sony, gerçekten de önemli bir pil tasarrufu elde etmiş olabilir.

    Kamera

    Sony, Xperia Z3'ün kamerasında çok büyük geliştirmeler yapmamış. Yine 20.7MP G Lens teknolojisini kullanan kamera, Bionz motorundan ve Exmor RS sensöründen faydalanıyor.

    Bununla birlikte firma, bazı küçük ayarlamalar yapmış. Örneğin ISO değerini 12800 olarak ayarlamanız artık mümkün. Bunun yanında G Lens, artık 25mm olduğundan manzara fotoğraflarında kareye daha çok görüntü sığdırmanıza olanak tanıyor.

    Kısa testlerimizde çektiğimiz fotoğraflar oldukça temiz, parlak ve detaylıydı. Daha iyi bir karar verebilmemiz için onu karanlık yerlerde de denememiz gerekecek.

    Bu arada Sony, 4K kayıt ile ilgili sorunları çözdüğünü söylüyor. Ancak yine de ancak 1-2 dakikalık 4K kayıt yapabiliyorsunuz.

    Yüksek çözünürlüklü ses

    DCEE HX teknolojisi, Sony'nin iddiasına göre tonları geliştirerek müziğin daha iyi duyulmasına olanak tanıyor. Ancak ayarı açıp kapadığımızda müzik 2 saniye durduğundan, farkı söylemek zordu.

    Ekran

    Xperia Z3'ün ekranı, teoride Z2'nin ekranıyla aynı. Yani Z3, Full HD çözünürlük, Triluminos teknolojisi ve X-Reality motoruyla geliyor. Ekrandaki görüntüler oldukça temiz, renk üretimi ise gayet iyi.

    Önemli bir değişiklik, ekranın artık 600 candela değerine kadar yükselebilmesi, yani parlaklığın artırılabilmesi. Bu değişiklik, karanlık resimlerde kendini hissettiriyor. Bunun pil ömrünü olumsuz etkileyip etkilemediği ise şimdilik bir soru işareti.

    Android 4.4.4 ile gelen Z3'ün kullanıcı arayüzü, daha düz ve yumuşak bir hale gelmiş. Genel olarak Sony'nin göze hoş görünen ve iyi bir deneyim sunan bir arayüz sunduğunu söylemeliyiz.

    İlk kararımız

    Amiral gemisi telefonların sıklaştığı şu günlerde Xperia Z3, sizi muhtemelen heyecana boğmayacak. Ancak Xperia Z3'ün beklediğimizden iyi çıktığını, Sony'nin tasarım konusunda sonunda doğru adımlar attığını düşünüyoruz. Cebin kamerası düşük ışıkta Z2'ye göre daha iyiyse, Sony kusursuza yakın bir telefon üretmiş demektir. Geliştirilen ekran parlaklığı ve PS4 yetenekleri, önemli, aynı zamanda konsol sahiplerinin satın alma kararlarını etkileyebilecek geliştirmeler. Z3'ün pil ömrü de iyiyse, Sony zaten iyi olan bir telefonu daha da iyi bir hale getirmeyi başarmış demektir.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Sony Xperia Berlin Sony Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title