Haberler

    Xiaomi En Büyük 3. Telefon Üreticisi!

    Çinli şirket her geçen gün daha fazla büyümeye devam ediyor.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Xiaomi 2010'da kurulduğunda MIUI firmware arkasındaki Android geliştiricisi olarak biliniyordu. 1 yıl sonra Çinli şirket akıllı telefon oyununa katıldı. 3 yıl içinde tüketiciler tarafından LG, Samsung, Apple gibi takip edilen şirketlerden biri oldu. Yaklaşık birkaç ay önce Çin'deki satışlarda Apple'ı geçmişti. Şimdi ise en büyük 3. üreticisi konumunda gösteriliyor. Eğer Xiaomi'yi takip ediyorsanız ve birkaç yıldaki gelişimi hakkında bilgi edinmek istiyorsanız o zaman hikayenin devamına birlikte bakalım.


    Çin'in yükselen yıldızı


    Pazar araştırmacısı HIS iSuppli'ye göre Xiaomi bu senenin 3. çeyreğinde 19 milyon adet akıllı telefon satarak en büyük 3. üretici oldu. Lenovo ve LG'nin de satışları artıyor, ancak satışları Xiaomi'ye göre düşük. Huawei, 2013'te 3. durumdaydı. Ama 16.8 milyon adet telefon satarak yerini kaybetti. Xiaomi'den 2.2 milyon daha az.


    Xiaomi'nin pazardaki değeri de yıllık bazda muazzam arttı. Şirket 2012'de 5.7 milyon adet telefon sattı. 2013'te bu rakam 18.7 milyon adete yükseldi. 2014'ün ilk çeyreğinde Çinli üretici 11 milyon cihaz sattı, 2. çeyrekte bu rakam 16.8 milyon adet oldu. Xiaomi'nin yükselişinde güvence verdi.


    Xiaomi yavaş yavaş Hong Kong, Singapur ve Hindistan piyasalarında da yükselişte. Hindistan'da saniyeler içinde satılan telefon satışları bunu gösteriyor.Strategy Analytics araştırmacılarına göre Xiaomi'nin 2. çeyrekte yaptığı 15.1 milyonluk satışın, 14.6 milyonunu Çin'de sevk edilenler oluşturuyor. Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su olan Lei Jun, Pekin'de bir basın toplantısında bu sene içinde Türkiye pazarına da girmek istediklerini açıklamıştı.Şimdiye kadar ülkemizle ilgili görünür bir gelişme olmadı.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Çin Halk Cumhuriyeti Hasan Uğur Samsung Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title