Haberler

    Xbox One S Vs Ps4 Slim: Hangisi Daha İyi

    PlayStation 4 ile standart Xbox One arasında seçim yapmak, iki platformda da bulunan müthiş "özel", ayrıcalıklı oyunlar, iki cihazın da Twitch gibi hizmetlere erişim sağlaması gibi nedenlerden dolay hiçbir zaman kolay bir iş olmadı. İki platformu birbirinden ayıran PlayStation Now, Vue ve Xbox One'da DVR, EA Access, Windows 10'a akış gibi özellikler elbette vardı, ancak iki rakip konsolun şimdiye kadar diş dişe yarıştıkları söylenebilir.

    Xbox One S ve PS4 Slim'in ortaya çıkması ise işleri değiştirmiş olabilir. Deneme şansı bulduğumuz sistemleri sizin için karşılaştırdık; işte keşfettiklerimiz.

    PS4 Slim vs Xbox One S: Tasarım

    Hem Xbox One S, hem de PS4 Slim, seleflerinden çok daha küçükler. Xbox One S, ilk Xbox One'dan yüzde 40 daha küçük ve 43.2 x 28.9 x 11.2 cm boyutlarında. PS4 Slim ise orijinal PS4'ten yüzde 33 daha küçük ve 26.5 x 26.5 x 3.8 cm boyutlarında.

    Bununla birlikte her iki konsol da her şeyi sığdırabilmek adına bazı fedakarlıklarda bulunuyor. Xbox One S'te özel Kinect portu artık bulunmazken PS4 Slim'de optik ses portuna veda ediyorsunuz. Bununla birlikte PS4 donanımsal olarak yeni bir şey eklemezken, Xbox One S, standart Blu-ray sürücüsünün yerine 4K Ultra-HD model sürücü ekliyor.

    Kazanan: Xbox One S

    PS4 Slim vs Xbox One S: Performans

    1080p çözünürlüklü bir sistem olan PS4 Slim'i Xbox One S ile karşılaştırmak pek doğru olmayabilir. PS 4 Slim, önceki modellere göre güç tüketimini yüzde 28 azalttığını iddia ediyor. Oyunların yüklenme sürelerinde ve FPS değerlerinde fark edilir bir değişiklik yok gibi görünüyor.

    Xbox One S'te ise durum oldukça farklı. Xbox One S'teki oyunlar 1080p'den 4K'ya genişletilmekle kalınmıyor, aynı zamanda daha hızlı yükleniyor ve daha yüksek FPS değerleri veriyorlar. Donanım inceleme sitesi Digitalfoundry'ye göre Xbox One S, orijinal konsola göre yüzde 7-11 daha yüksek ve 5 FPS daha yüksek performans sunuyor.

    Bu yüzden PS4'e özel oyunlar sizin için çok önemli değilse, Xbox One S daha iyi bir seçim olacaktır.

    Kazanan: Xbox One S

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Xbox One Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title