Haberler

World Hosting Days İstanbul'da Gerçekleşti

Hosting ve bilişim sektörü firmaları ve yöneticileri için her yıl düzenlenen hem tanışma hem iş konusunda verimli toplantılar yapan Dünya Hosting Günü kapsamında konferans, fuar ve iş bağlantılarını büyütmeye doğru sosyal etkinlikler yapıldı.

Hosting ve bilişim sektörü firmaları ve yöneticileri için her yıl düzenlenen hem tanışma hem iş konusunda verimli toplantılar yapan Dünya Hosting Günü kapsamında konferans, fuar ve iş bağlantılarını büyütmeye doğru sosyal etkinlikler yapıldı.

Bu yılki etkinliğin Türkiye ayağı, dünyanın en çabuk gelişen 50 şehrinden biri olan İstanbul'da yapıldı.

Yapılan etkinlikte yer alan konular ise; bulut bilişimin müşteri üzerindeki etkileri, offline ve online iletişim ilişkisinin püf noktalarını, çevrimiçi güvenlik sorunları ve önlemleri, hosting firmalarının geleceği hakkında konular vardı.

daha_net_genel_muduru_emin_gur

daha.net'in Genel Müdürü Emin Gür

Etkinliğe sponsor olarak destek verenSoftCom'a bağlı olarak faaliyet gösterendaha.net'in Genel Müdürü Emin Gür, "2013 Eylül ayında SoftCom, Amerika'nın en büyük teknoloji dağıtım şirketi olan Ingram Micro tarafından satın alınması ile arkasındaki gücü daha da arttırdı. Hosting sektöründeki firmaları buluşturan bu etkinliğe sponsor olarak, ülkemizdeki hosting sektörünün dünyadaki servis sağlayıcılarla tanışmasına, işbirliği fırsatları doğmasına vesile olmak istedik. Etkinliğe olan ilgiden son derece memnunuz. Bugün biraz da hosting konusunda bilgi eksikliğini gidermek, daha fazla sayıda insanı hosting sektöründen haberdar etmek ve farkındalık oluşturmak için de buradayız. World Hosting Days, sektördeki farklı konularda hizmet sağlayan büyük şirketleri yerel marketlerle tanıştırması açısından çok önemli bir yerde bulunuyor. Ayrıca tabii ki bir yandan yurtdışındaki şirketlerin Türkiye'deki potansiyeli fark etmeleri, bu konuda yatırımlarını ve çalışmalarını artırmalarının da önünü açıyor. Sektördeki insanları buluşturması ve işbirlikleri fırsatı oluşturması da sektöre katkıları arasında" şeklinde konuştu.

daha.net Genel Müdürü Emin Gür Türkiye hosting sektörüne dair iseşunları söyledi: "Türkiye, piyasalarının 1980'lerden bu yana sürekli gösterdiği büyüme ve gelişmenin yanı sıra gelecek için de önemli potansiyel barındırıyor. Teknolojiyi seven ve hosting konusunda alacağı daha çok yol olan bir ülke olarak Türkiye'deki hosting sektörünün büyüme potansiyelini çok yüksek görüyorum. Hızla gelişen bir ülke olarak Türkiye'nin teknolojiye ve hostinge ihtiyacı giderek artmakta ve bu konudaki market büyüklüğü genişliyor. World Hosting Days organizatörü WHD.local'a göre önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ülkemizin IT sektöründe daha da hızlı bir şekilde büyümesi bekleniyor. Ayrıca büyük veri yönetimi de dünyada yeni ortaya çıkmış bir kavram olduğu için, Türkiye'nin de bu sektöre öncelikli altyapı yatırımı yapması gerekiyor. Bu noktada yatırım deyince ilk akla gelen teknolojiye yatırım yapan firmalara teşvikler vermek, internet altyapısını aldıkları hizmetlerdeki vergileri düşürmek. Ayrıca internetin özgür bir platform olduğunun kabul edilerek bu doğrultuda servis sağlayıcıları değil, hizmet alanı bağlayıcı hafifletilmiş yasaların olması gerekmektedir. Dünyadaki müşterilere İngilizce hizmet verebilecek müşteri destek birimlerini oluşturduktan sonra bu konuda dünyada rekabetçi hale gelebilir."

>WHD_gorsel

>WHD_gorsel_2

Kaynak: TeknoApsis.com / Teknoloji

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Türkiye Eylül Teknoloji Haberler

500

Yorumlar (1)

Samet:

Bos isler.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title