Haberler

    Woodside: Nexus 6'nın Parmak İzi Okuyucusunu Apple Engelledi

    Eski Motorola CEO’su Dennis Woodside, Nexus 6'nın gelişim sürecine dair bazı açıklamalarda bulundu.

    Furkan Yaldız - -

    Google Nexus 6, tanıtılmadan önce birçok söylenti ve sızıntı olmuştu. Hatta bu söylentilerde Nexus 6'nın parmak izi okuyucu sensörüne sahip olacağı da yer almıştı. Ancak Motorola'nın üretiminden sorumlu olduğu Nexus 6 parmak izi okuyucu özelliği ile birlikte gelmemişti. Bugün gelen bilgiler ise söz konusu özelliğin Nexus 6'dan son anda çıkarıldığını gösteriyor.


    Eski Motorola CEO'su Dennis Woodside, Nexus 6'nın gelişim sürecine dair Telegraph'a bazı açıklamalarda bulundu. Woodside, ilk aşamada tasarlayacakları akıllı telefonun arka çukur kısmına parmak izi tarayıcı sensörü konumlandırmayı planladıklarını açıkladı. Ancak daha sonrasında bu planlar rafa kaldırılmış. Ayrıca Woodside, parmak izi özelliğinin Nexus 6'dan çıkarılmasına Apple'ın yanlışlıkla neden olduğunu da sözlerine ekledi. Hem Apple'ın en iyi tedarikçiyi satın almasından hem de ikinci büyük tedarikçi ile anlaşılamadığı için böyle bir karar alındığı belirtiliyor.


    Öte yandan Apple, güvenlik ve parmak izi okuyucu gibi alanlarda faaliyet gösteren AuthenTec firmasını 2012 yılında satın almıştı.



    Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Furkan Yaldız Motorola Google Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title