Haberler

Wolfowitz'i Örnek Al

Paul Wolfowitz'in Terfide Sevgilisini Kayırdığı Gerekçesiyle Dünya Bankası Başkanlığından İstifa Etmesinin Ardından Benzer Bir Suçlamayla Karşı Karşıya Olan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Verheugen Üzerindeki Baskı Artıyor.

Paul Wolfowitz’in terfide sevgilisini kayırdığı gerekçesiyle Dünya Bankası başkanlığından istifa etmesinin ardından benzer bir suçlamayla karşı karşıya olan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Verheugen üzerindeki baskı artıyor.

Verheugen’in Brüksel’de sevgilisi olduğu öne sürülen özel kalemi Petra Erler’in evine girip çıkarken çekilmiş yeni fotoğraflarının ardından "Wolfowitz’i takip edecek mi" sorusu yöneltiliyor.

ÖNCE Litvanya’da el ele gezerken çekilmiş fotoğrafları geldi. AB Komisyonu’nun iki numarası Günter Verheugen, kadın iş arkadaşıyla elele tutuşmanın normal olduğunu savundu. Sonra çıplaklar kampında şakalaşırken çekilmiş görüntüleri konuşuldu. Bu defa fotoğraftaki Petra Erler’in Doğu Almanya’da yetişmiş olduğu, bu nedenle çıplaklığı sıradan karşıladığı söylendi.

Alman basını da zamanla Verheugen ile özel kalem şefi Petra Erler hakkında çıkan söylentileri duymazdan geldi. Fakat Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz’in geçtiğimiz günlerde sevgilisine terfide torpil yaptırdığı söylentileri üzerine istifa etmesinin ardından Verheugen’in aşk dosyası da raftan indirildi.

Alman Bunte Dergisi, son sayısında Verheugen’in, bir akşam üstü Petra Erler’in (48) Brüksel’deki dairesine girerken ve ertesi sabah birlikte çıkarken çekilmiş fotoğraflarını yayınladı. Anlaşılan Verheugen, özel kalemiyle mesaiye kalmıştı. "Güç ve aşk" manşetini atan Bunte, sıradan bir iş buluşmasının ötesinde birşey olduğunu ima ediyordu. Verheugen son dokuz aydır olduğu gibi yine Erler ile aralarında arkadaşlığın ötesinde bir durum olmadığını yineledi.

Verheugen ile ilgili dedikodular, tam da Almanya Başbakanı Angela Merkel’in AB dönem başkanı olarak liderler zirvesine evsahipliği yapmaya hazırlandığı bir dönemde geldi. Çünkü AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’nun yardımcısı olan Verheugen, aynı zamanda Merkel Yönetimi’nin AB merkezi Brüksel’deki en üst seviyedeki temsilcisi. Yeni fotoğrafların ardından Merkel’in yakın siyasi destekçilerinden bile Verheugen’in istifasını isteyen çağrılar gelmeye başladı. Avrupa Parlamentosu’ndaki Hıristiyan Sosyal Birliği’nin grup sözcüsü Markus Ferber, "Sayın Verheugen, kayırmacılıkla ilgili şüpheleri dağıtamamıştır. Üstelik aksi yönde yeni kanıtlar ortaya çıkmıştır. Sayın Wolfowitz, benzer nedenlerden ötürü istifa etmiştir. Verheugen de bunu örnek alsın" dedi.

Söylentiler bitmiyor

AB’nin Sanayiden Sorumlu Komiseri olan Verheugen, Petra Erler’in özel kalemine getirilmesi için torpil yapmakla suçlanıyor. Aylık 9.045 Euro alan Erler terfiden sonra 11.579 Euro almaya başlamıştı.

62 yaşındaki Verheugen, geçen yaz Litvanya’da, kendisi gibi evli olan özel kalemiyle elele görüntülenmişti. Verheugen’in ikinci eşi Gabrielle, bu tatilden önceden haberdar olduğunu savundu.

Sonra da Verheugen ve Erler’in Baltık kıyısındaki Nida’da çıplaklar kampında çekilmiş fotoğrafları geldi.

Şimdi ise Verheugen, bir akşam üstü Petra Erler’in Brüksel’deki dairesine girerken, ertesi sabah da aynı takım elbiselerle çıkarken objektiflere yakalandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title