Haberler

Wings For Life World Run"

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak sağlamak üzere dünyada 6 kıtada 35 farklı parkurda aynı anda gerçekleştirilen "Wings for Life World Run"'ın Türkiye ayağı, Alanya ilçesinde başladı.

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak sağlamak üzere dünyada 6 kıtada 35 farklı parkurda aynı anda gerçekleştirilen "Wings for Life World Run"'ın Türkiye ayağı, Alanya ilçesinde başladı.

İlçe merkezinde düzenlenen ve yaklaşık 3 bin 500 kişinin katıldığı yarışın startını Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu birlikte verdi.

Başlangıçtan yarım saat sonra da yakalama aracı yola çıktı. Yakalama aracının ulaştığı kişilerin eleneceği yarışmada birinci, son kalan yarışmacı olacak.

Başkan Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada 35 ülkede aynı anda yapılan yarışın Alanya'da düzenlenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Omurilik felçlilerine yönelik yarışmanın sadece gönüllülük esasına dayandığını dile getiren Yücel "Yarışmaya geçen yıl 2 bine yakın sporcu katıldı. Bu yıl 40 ülkeden 3 bin 500 kişi yarışmaya kayıt yaptırdı. Bu, bölgemiz adına sevindirici. Gelecek yıllarda bu rakamın 5 binlere ulaşacağına inanıyorum" dedi.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş ise koşuya katılımın fazlalığından memnun olduklarını kaydetti.

Kök hücre çalışmalarının çözüme ulaşılabilmesi için düzenlenen organizasyonun klinik çalışmalara kaynak sağlamayı amaçladığını vurgulayan Baş, "Bilindiği gibi omurilik felcine hala çözüm bulunabilmiş değil ama kök hücre çalışmaları büyük umut vadediyor. Bu nedenle bu projeyi desteklemeye karar verdik" diye konuştu.

Yarışmanın tamamlanmasının ardından dereceye girenlere törenle ödülleri verilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Adem Murat Yücel Hasan Çavuşoğlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title