Haberler

    Windows Xp İşletim Sistemli Telefonlardan Haberiniz Var Mı?

    Bilgisayar ekranlarındaki Masaüstü bir anda ceplere girmişti.

    Mahmut Saral - -

    Son yıllarda akıllı telefonlar gündelik hayatımızın olmazsa olmazları arasında yerlerini aldı. 5-6 yıl öncesine gittiğimizde, birçok firmadan farklı farklı çözümler geliyordu. Çünkü pazar gelişmeye açıktı ve yeni fikirlere ihtiyaç vardı(gerçi hala var). iPhone, Motorola DROID ve Nokia N86 gibi dikkat çekici modelleri bir kenara bırakırsak; ITG xpPhone ve ViewSonic VCP08 gibi modeller de vardı ve bu iki model, Windows XP işletim sistemi üzerine oturtulan telefonlardı.


    ITG xpPhone'da Microsoft Office ve Internet Explorer gibi uygulamalar ve oyunlar bulunuyordu. 4.8 inçlik dokunmatik ekranı ve aynı zamanda fiziksel klavyesi de vardı. AMD tarafından hazırlanan mobil işlemcisi, 1GB RAM, 64 - 120GB kapasiteleri ve normal boyda USB girişi bulunuyordu.


    Diğer tarafta, bir de ViewSonic firması bulunuyordu. O da Windows XP'li olarak aynı yıl, yani 2009'da VCP08 ile göründü. Bu telefonda da 4.3 inç ekran, fiziksel klavye, Intel'in ULV işlemcisi, 512MB RAM, 2MP kamera, 8GB dahili hafıza ve microSD kart desteği bulunuyordu.


    Günümüzde iki firmanın da telefonlar üzerine çalışmaları sürüyor, ancak yıllar önce yaptıkları bu denemeler hafızalarda kalmaya devam edecektir.





    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Motorola Nokia Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title