Haberler

Wimbledon'da Andy Murray, Milos Raonic'i 3-0 Yenerek Şampiyon Oldu

Güncelleme:

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkekler finalinde Andy Murray, Milos Raonic'i 3-0 yenerek şampiyon oldu.

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkekler finalinde 2 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray, 6 numaralı seribaşı Kanadalı Milos Raonic'i 3-0 yenerek turnuvada ikinci şampiyonluğunu kazandı.

3-0'LA ŞAMPİYON

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da, 2013 yılının şampiyonu 29 yaşındaki Murray, kariyerinde ilk kez grand slam finaline yükselen Karadağ asıllı Kanadalı sporcu Raonic'i 6-4, 7-6 ve 7-6'lık setlerle mağlup etti.

İLK SETİN BAŞLARI KONTROLLÜ GEÇTİ

Kontrollü başlayan ve iki tenisçinin birer kez puan verdiği ilk iki oyunun ardından Murray, üçüncü oyunda maçın gidişatını değiştirebilecek erken bir servis kırma şansı yakaladı. File önünden iki kez puanla dönen Raonic'in hata yapması ve iki kez de topu auta göndermesiyle 40-30 öne geçen Murray'i saatte 215 kilometre hıza ulaşan servislerle durduran 25 yaşındaki Raonic, servisine tutundu.

SERVİSİ KIRDI AVANTAJI KAPTI

İki raket, beşinci ve altıncı oyunlarda daha cimri davrandı ve puan vermeden servis oyunlarını aldı. Puanlarda 15-15 beraberlikle devam yedinci oyunda, rakibinin servislerini daha iyi karşılayan Murray, Raonic'in solundan gönderdiği iki "passing shot" vuruşundan birinde kazandığı puan ve Raonic'in "dropp shot" vuruşunda topun fileye takılmasıyla servis kırma denemesinde bu kez başarılı oldu ve 4-3 öne geçti.

Kalan oyunlarda avantajını koruyan Murray, 41 dakika süren ilk seti 6-4 kazandı.

2. SET TİE-BREAK'E GİTTİ

Bir saat süren ikinci sette 4 kez servis kırma şansı yakalayan Murray, başarılı olamayınca kazananı tie-break belirledi. Raonic'in kullandığı ilk serviste puanı hanesine yazdıran ve rakibine 4, 8 ve 9. puanları veren Murray, tie-break'i 7-3, seti de 7-6 alarak şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti.

TİE-BREAK AŞKI 3. SETTE DE SÜRDÜ

Karşılaşmanın 130 dakikalık bölümünün geride kaldığı üçüncü setin beşinci oyununda puanlarda 40-15 geriye düşen Murray, maç boyunca ilk kez üzerinde baskı hissetti. Kariyerinin ilk grand slam finalinde, 20 bin kişilik merkez kortta seyirci avantajını arkasına alan formda rakibi Murray'nin servisini kıracak son puanı alamayan Raonic, oyunlarda 3-2 geriye düştü. Kalan bölümde iki tenisçinin de servisini tutunmasıyla bir kez daha tie-break'e gidildi.

2. KEZ ŞAMPİYON

Maçın başından bu yana motivasyonunu ve temposunu koruyan Murray, ikisi Raonic'in servislerinde olmak üzere ilk beş puanı hanesine yazdırdı. Tie-break'i 7-2, seti 7-6, maçı da 3-0 kazanan Murray, turnuvadaki üçüncü finalinde ikinci şampiyonluğunu yaşadı.

Toplam 2 saat 47 süren karşılaşmayı Murray, 7 "ace", 39 "winner", 12 basit ve 2 çift hatayla tamamladı. Raonic ise 8 "ace", 39 "winner", 29 basit ve 1 çift hatayla korttan ayrıldı.

RAONİC SET ALAMADI

Wimbledon'ı 1981, 1983 ve 1984 yıllarında kazanan ABD'li John McEnroe ile 1998 yılında Fransa Açık'ta şampiyon olan İspanyol Carlos Moya'nın antrenörlüğünü yaptığı Raonic, ilk grand slam finalinde set alamadan yenildi.

ÜNLÜLER GEÇİDİ

Bu arada karşılaşmayı İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William ve eşi Kate Middleton, İngiltere Başbakanı David Cameron, İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon, Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho, Novak Djokovic'in antrenörü Boris Becker, ünlü aktörler Bradley Cooper, Hugh Grant ve Benedict Cumberbatch, model Irına Shayk da kraliyet locasından takip etti.

Kaynak: AA / Spor

Milos Raonic Andy Murray Londra Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title