Haberler

Wikileaks'te Patlayan Belge: Esad'a Müdahale Ederse Türkiye'yi Vururuz

Güncelleme:

Wikileaks tarafından yayınlanan yeni belge, İran'ın Esad'a müdahale etmesi durumunda Türkiye'yi vurmakla tehdit ettiğini ortaya çıkardı.

Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği'nden Dışişleri Bakanlığına yollanan mektuba göre; İran medyası Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türk hükümetini Amerikan ve İsrail siyaseti uygulamakla suçlayarak propaganda faaliyetleri yürüttü.

Türkiye başlığıyla hazırlanan bir raporda yer alan " Türkiye'ye gönderilen bir delegenin herhangi bir Türk hava üssünün Suriye'yi vurmak için kullanılması durumunda Türkiye'nin İran füzelerinin hedefi olacağı tehdidinde bulunduğu bilgisi" oldukça dikkat çekici.

RAPOR HAZIRLANMIŞ

Büyükelçilik tarafından hazırlanan rapora göre İran basınının söz konusu tutumu, Türk hükümetinin Suriye devrimini desteklemesi ve Esad'in halka yönelik baskıcı tutumuna karşı çıkışı nedeniyle dizayn edilmiş.

ŞOK TEHDİT: EĞER DOKUNURSANIZ

Rapora göre Tahran Yönetimi, Türkiye'yi Suriye Devrimini desteklemekten vazgeçirmek için defalarca girişimde bulundu.

İran Yönetimi tarafından Türkiye'ye gönderilen bir delegenin herhangi bir Türk hava üssünün Suriye'yi vurmak için kullanılması durumunda Türkiye'nin İran füzelerinin hedefi olacağı tehdidinde bulunduğu bilgisi ise raporun en ilgi çeken bölümü.

KUTUPLAŞMA SONRASI ORTAYA...

Rapor, bölgede meydana gelmesi muhtemel bir kutuplaşma durumunda Suriye, Irak ve İran arasında kurulacak bir konsorsiyumun habercisi olarak yorumlandı.

Irak'taki Sünni cihat yanlılarına karşı savaşa en az 30 bin Şii milisle destek veren İran'ın 'Şii Hilali' içerisinde bulunan ülkelerin merkez çekim gücü olduğu gözleniyor.

Resmi yazışmaları sızdırmakla tanınan Wikileaks, geçtiğimiz haftalarda Suudi Arabistan'a ait 60.000 gizli belge yayınlamış ve bunun sayısının 500.000'e çıkacağı belirtilmişti. (Kaynak: Timetürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suudi Arabistan Türkiye Suriye İran Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (495)

XF ( BİR HDP Lİ ):

TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DÜŞMANI YOK TUR ? KENDİNİ HERKESTEN ÖTEKİLEŞTİREN TAVRI KENDİNE BİR DÜNYA DÜŞMAN EDİNDİ ? YANİ TÜRKÜN DÜŞMANI TÜRK TÜR UZAKLARDA ARAMAYIN EYYYY CAHİLLER

64
16
yanıtYanıtla
HAMITmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

ZATTEN BIZIM BASKAN NIN BIR ISI KALDI TURKIYEYI SAVURMAK BIR ORAYA AT BIR OTEYE

65
3
yanıtYanıtla
kürt bahomobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

HAYDE iRAN VUR TURKOLARI SENiNLEYiZ OLASI BiR SAVASTA SENiN YANINDA OLACAGIZ VURACAGIZ TURKOLARI

15
48
yanıtYanıtla
lice21mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bizde hem irani hem TC yi vururuz , Kurd askerler saflarini belirler.sizi orta asyaya geri gondeririz.

16
43
yanıtYanıtla
helal sana iran:

helal olsun İran''a büyük devlet dediğin böyle olur

25
30
yanıtYanıtla
Bay doğrumobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Valla ben kürdüm ve hdp liyim arkamda ailemi çocuğumu bırakıp cepheye koşmazsam namussuzum !!! iran kim ya !!! Arı kovanina çomak sokuyo haberi yok. iki plutonium atomunu ayristirdi diye yalanci bi özgüvene kapilmis reel dünyayı unutmuş. Tamam biz kürt Türk kavga ederiz ama sakın dışarıdan gelipte Türk e kürde kafa tutma o kafanı koparirlar irann !!!

43
11
yanıtYanıtla
CaranbulamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

bu cografyada en buyuk dusmanimiz iran (persler) olmusdur herzaman tarihi acin okuyun.

39
13
yanıtYanıtla
KamikazemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Iran bizi ikiye katlar 4 böler.tekbirle savas olmuyor keklik gibi indirirler bizi kusura bakmayin 2 yildir iranda ögrenciyim gercek bu ucmus adamlar askeri anlamda

15
37
yanıtYanıtla
XYZ:

İRANIN 60 MİLYON NÜFUSU VAR 40 MİLYONU AZERİ TÜRKİYE ONLARI YERLE BİR EDER YAŞASIN AZERİ GARDAŞLARIMIZ

39
11
yanıtYanıtla
YAVUZ SULTAN SELİMmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Şah ismail de Osmanlıya ayenen böyle diyordu Yavuz Sultan Selim Han kime vuracağını iyi bildiği için İranı yerde bir etti bu iran bizi israille karıştırıyor herhalde oradaki esad zulmunun en büyük aktörü irandır.Akılı ol iran olmayan aklını alırız.

7
43
yanıtYanıtla
Tüm 495 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title