Haberler

    Wifi Üzerinden Arama

    Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınmasına öncülük etme hedefiyle ilan ettiği "Dijital Dönüşüm Hareketi" doğrultusunda dijital bağlantılı Türkiye için teknoloji yatırımlarına hız veren Vodafone, yakın zamanda pek çok kullanıcının hayatını kolaylaştıracak WiFi üzerinden arama testini başarıyla gerçekleştirdi. WiFi destekli bir telefon ve SIM kart aracılığıyla, herhangi bir  WiFi bağlantısından yapılabilen WiFi üzerinden arama sayesinde, kullanıcılar ek bir uygulamaya gerek kalmadan kolayca çağrı yapıp, çağrı alabilecekler. Ayrıca ek uygulamalardan farklı olarak, yapılan sesli ve yazılı (SMS) aramalar güvenli bağlantı (IPSec) ile operatörün bilgi güvenliği koruması altında tutulacak.

    WiFi üzerinden yapılan mobil ses araması testi, İstanbul Küçükyalı'da bulunan Vodafone Dijital Operasyon Merkezi'nde Vodafone Türkiye mühendisleri tarafından test şebekesi altyapısı kullanılarak ticari terminaller ile yapıldı. Türkiye'de illk kez Vodafone tarafından gerçekleştirilen test, telefon üzerinde başka bir uygulama olmadan, sadece WiFi kullanılarak Ses aramalarının yapılabileceğini göstermesi açısından büyük önem taşıyor.

    Vodafone Türkiye Şebeke ve Teknoloji Direktörü Ara Yıldızlı, şunları söyledi:

    "Vodafone Grubu, 30 yıllık tecrübesiyle tüm dünyada yeni nesil mobil iletişim teknolojilerin hayata geçmesinde önemli bir rol üstleniyor. Bu emsalsiz deneyim ve bilgi birikimi sayesinde bugün faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde en iyi ve en kaliteli 2G, 3G ve 4G hizmetini sunuyoruz. Bu amaçla geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiğimiz 900 LTE  test ileTürkiye'de 900  MHz bandında 2G, 3G ve 4G testlerini gerçekleştiren ilk ve tek operatör olmuştuk. WiFi üzerinden arama teknolojisi, yeni nesil  telefonların gelişimi doğrultusunda ivme kazanmış bir teknoloji. WiFi'ın mobil şebekeler ile entegrasyonu sayesinde,  mobil şebekedeki Ses ve SMS servislerini artık WiFi altyapısı üzerinden almak mümkün hale geldi. WiFi üzerinden arama teknolojisinin,  uyumlu terminaller ile birlikte yakın zamanda kullanımının yaygınlaşacağı öngörülüyor. Bu doğrultuda, Türkiye'de ilk kez WiFi üzerinden arama yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Vodafone'un global deneyimini Türkiye'ye taşıyarak dünya çapında en son teknolojileri abonelerimize sunmak amacıyla, teknoloji testlerini gerçekleştirmek konusunda öncülük etmeyi sürdüreceğiz."

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Türkiye Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title