Haberler

Wi-Fi Sinyallerini, İpad'iniz ile Görmek İster Misiniz?

Yeni geliştirlilen iPad uygulaması ile Wifi sinyallerini görmemiz mümkün. iPad için geliştirilen Architecture of Radio isimli uygulama, aslında bir proje ile odanızda veya evinizde dönüp dolaşan bütün Wi-Fi sinyallerinin haritalarını somut olarak görebileceğiz.

Yeni geliştirlilen iPad uygulaması ile Wifi sinyallerini görmemiz mümkün.

iPad için geliştirilen Architecture of Radio isimli uygulama, aslında bir proje ile odanızda veya evinizde dönüp dolaşan bütün Wi-Fi sinyallerinin haritalarını somut olarak görebileceğiz.

Richard Vijgen tarafından geliştirilen uygulama sadece iPad'ler üzerinde çalışması için geliştiriliyor. Bununla birlikte sadece Wi-Fi sinyallerini değil bütün radyo frekanslarını, hücre frekanslarını bu uygulama ile görebileceksiniz. Arazide bulunan telefon vericilerinin yaydığı sinyalleri de bu uygulama ile görmek mümkün.

GPS temelli çalışan Architecture of Radio uygulaması. Three.js ve Ionic Framework altyapıları ile geliştirilen bir uygulama ve OpenCellID altyapısını da kullanıyor.

Yapılması gereken sadece uygulamayı çalıştırmak, kamerasını havaya doğru tutarak çevrenizdeki Wi-Fi sinyallerini ekrandan izlemeniz. Ayrıca bu sinyallerin kayıdını da alabiliyorsunuz. Özellikle baz istasyonlarında çalışan mühendisler için oldukça faydalı bir uygulama.

https: //www.youtube.com/watch'v=wYBg_y1-bdw

http://www.teknotalk.com/wi-fi-sinyallerini-ipadiniz-ile-gormek-ister-misiniz-41140/

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

İpad Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title