Haberler

Whatsapp'ta Büyük Açık! Fotoğrafınızı Herkes Görebilir!

Güncelleme:

WhatsApp'ta tespit edilen büyük açık, kişinin fotoğrafını sadece arkadaşlarına görünecek biçimde ayarlasa bile fotoğraf görüntülenebiliyor.

WhatsApp'taki bir açığın herhangi birinin profil fotoğrafını görmeye izin verdiği ortaya çıktı. Açık, kişinin fotoğrafını sadece arkadaşlarına görünecek biçimde ayarlaması halinde dahi fotoğrafın görüntülenmesine izin veriyor.

AÇIĞI 17 YAŞINDAKİ INDRAJEET BHUYAN BULDU

Açığı ortaya çıkaran 17 yaşındaki Indrajeet Bhuyan'ı daha önce de WhatsApp'ı uzaktan kilitlemeye yarayan keşfiyle hatırlıyor olabilirsiniz. Bu seferki açık ise WhatsApp Web üzerinden çalışıyor. Anlaşılan o ki mobil uygulamada yapılan gizlilik ayarlarının bazıları, WhatsApp'ın henüz yayınlanan web tarayıcısı tabanlı sürümüne taşınmıyor ve sizi defterinde taşımayan kişilerin profil fotoğraflarını görmenize izin veriyor. Bhuyan'ın keşfettiği ikinci bir sorun ise silinen fotoğrafların web istemcisi üzerinden görüntülenebilmesi.

WEB ÜZERİNDEN ORJİNAL FOTOĞRAFA ULAŞILABİLİYOR

Bu durumda silinen fotoğraf telefonda bulanık olarak gösterilse bile web üzerinden orijinal fotoğrafa ulaşılabildiği söyleniyor.

SORUN EŞİTLEME İŞLEVİNDE

Bu sorunun WhatsApp'ın eşitleme işlevindeki bir sorundan kaynaklandığı düşünülüyor. WhatsApp'ın bu sorunları ne zaman onaracağı veya onarıp onarmayacağı, şimdilik bilinmiyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Whatsapp Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

fırıncıAdınız Yazın:

sikinti yok numara bilen kim olduğumu da bilir

9
1
yanıtYanıtla
X manmobilWeb@haberler.com:

Fotoyu gorseler nolacak sanki. Sanki sokakta maskeylemi dolasiyoruz

8
1
yanıtYanıtla
murtazaMobil-ANDROID:

yenimi buldunuz :)

8
0
yanıtYanıtla
muratMobil-ANDROID:

aman dikkat cok onemli bir haber profil fotonuzu calabilirler:)

8
0
yanıtYanıtla
MAVİ:

çokta fifi :)

5
3
yanıtYanıtla
Dedeman Mobil-IOS:

What sapp hala bu çocuğu almamış mi ?

5
2
yanıtYanıtla
JembeyMobil-IOS:

La bize heryer angara farkeder mi :)

7
0
yanıtYanıtla
ARIONMobil-ANDROID:

Abowwww napcaz bizzz :D

6
0
yanıtYanıtla
Dedeman Mobil-IOS:

Watsap ta ; Paylaşılan her turlu mesaj her turlu resim emniyette kayit altına aliniyor

2
3
yanıtYanıtla
novembrpashalimobilWeb@haberler.com:

Oooooo nerden o cocuk buldu ben watsap kulandimdan beri biliyorum taki ilk baslardan beri bilmediniz bi numarayi watsappa ekleyin rrsmi cikiyo zaten bidaha kisi numara arama servislerinden aratmaya gerek kalmiyo ve muhtemelen sizin numaranizin eklediniz kisi illaki tanidiginirir bir ihtimal bosuna hber yapmayin baska islerle ugrasin kica sirket farkindadir hununnnnnnn

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title