Haberler

Wesley Sneıjder 500. Maçına Çıkıyor

Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, yarın akşam Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanacak Çaykur Rizespor mücadelesi ile profesyonel kariyerindeki 500. maçına çıkacak.

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, yarın akşam Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanacak Çaykur Rizespor mücadelesi ile profesyonel kariyerindeki 500. maçına çıkacak.

Futbol eğitimine Ajax'ta başlayan 32 yaşındaki oyuncu, ilk profesyonel maçına 18 yaşında çıktı. Yıldız oyuncu kariyerinin ilk golünü aynı sezon Nac Breda'ya karşı kaydetti. O sezon kadrosunda Zlatan Ibrahimovic, Steven Pienaar, Rafael Van Der Vaart, Maxwell ve Nigel de Jong gibi isimleri bulunduran kırmızı-beyazlılar, Hollanda Ligi'ni 80 puanla şampiyon tamamlarken, Sneijder de kariyerine ilk kupasını ekledi.

AJAX'TAN REAL MADRİD'E

Kaptanlık yaptığı Ajax'tan 22 yaşında ayrılan Hollandalı futbolcu, dünya devlerinden Real Madrid'e transfer oldu. İlk Sezonda David Beckham'a ait 23 numaralı formayla 38 maçta 18 gole imza atan Hollandalı yıldız, Brezilyalı Robinho da Real Madrid'ten ayrılınca 10 numaralı formanın yeni sahibi oldu. EURO 2008'de turnuvanın en iyi takımına seçildikten sonra iyi bir sezon geçirmedi ve Sneijder için Inter yolu göründü.

İSPANYA'DAN İTALYAN DEVİNE

Sneijder'i kadrosuna katan Inter, Serie A'da yakaladığı ivme ile müthiş bir sezon geçirdi. O dönemki Teknik Direktör Jose Morinho'nun en güvendiği isimlerin başında gelen Hollandalı futbolcu, Serie A, İtalya Kupası, İtalya Süper Kupası'nın yanına UEFA Şampiyonlar Ligi ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı da ekledi.

Hollandalı yıldız, Mayıs 2010'daki 3 kupanın ardından Dünya Kupası'nda, Hollanda Milli Takımı'nı finale kadar taşısa da finali kazanamamış ve o senenin Ballon D'or ödülünü de Barcelonalı futbolculara kaptırmıştı.

Sneijder, Inter ile beş kupa kazanıp, Hollanda Milli Takımı'nın FIFA Dünya Kupası'nda final oynadığı 2010 yılında UEFA tarafından Yılın En İyi Orta Saha Oyuncusu seçildi.

GALATASARAY MACERASI

Forma giydiği her ülkede lig şampiyonluğunu gelenek haline getiren yıldız futbolcu, 2012-2013 sezonunda 7,5 milyon Euro bonservis bedeliyle Galatasaray'a transfer oldu. Real Madrid ile oynanan Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında 1 gol atmayı başaran Hollandalı yıldız, 14 numaralı forma ile başladığı takımda kariyerine 10 numaralı formayla devam etti. 2013-2014 yılında oynadığı sarı-kırmızılı takım ile Ziraat Kupası Finali'nde Eskişehirspor'a gol atarak şampiyonluğu getirdi. Yine Juventus kalesini topla buluşturan Sneijder takımını UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst tura taşıyan isim olmuştu. Galatasaray'daki 3. sezonunda 2 kupa birden kazanan Hollandalı yıldız, Galatasaray formasını 100. kez giydiği Gençlerbirliği maçında da Galatasaray'ın şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürmüştü. Galatasaray adına 137 resmi maçta forma giyen oyuncu, 40 kez meşin yuvarlağı ağlarla buluştururken, Süper Lig'de, Türkiye Kupası'nda ve Süper Kupa'da üçer kez zirvede yer almayı başardı. Wesley Sneijder, Ajax ile 2002-2003 sezonunda başlayan profesyonel kulüp kariyerinde 499 resmi maçta forma giydi. Dört ayrı ligde şampiyonluk görürken, 19 ayrı organizasyonda mutlu sona ulaştı.

Yıldız oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında yarın saat 18.45'te oynanacak Çaykur Rizespor - Galatasaray mücadelesinde forma giymesi halinde profesyonel kariyerindeki 500. maçına çıkmış olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Wesley Sneijder Türkiye Kupası Galatasaray Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title