Haberler

    Web Tarayıcınızı Hafifletin!

    Onlarca sekmeyle web'de dolaşırken PC'nizin kaynakları tükendi, bir de hoparlörden ses mi gelmeye başladı?

    Günümüzün büyük bir bölümünü web'de gezinmekle geçiriyoruz. Ancak geçirdiğimiz bu süre esnasında bazen PC'mizin belleği tükenebiliyor, siteler aniden müzik çalarak sinirimizi bozabiliyorlar. Web tarayıcınızın sistem kaynaklarını tüketip bitirmesinden şikayetçiyseniz, aşağıda bulacağınız, web deneyiminizi basitleştirip sorunu çözecek 8 yeni ipucuna göz atın.

    1. Tek bir sekme kullanın

    Sekmelerle gezinme, web'i kullanma şeklimizi değiştirdi ancak bunun daha iyiye doğru bir değişiklik olup olmadığı tartışılabilir. Sekme sayınız çift haneli sayılara ulaşıyor ve sıkça kontrolden çıkıyorsa, birveeklentisi olan OneTab ile tarayıcınızı tek sekmeye sınırlayabilir ve sistem belleğinden tasarruf edebilirsiniz.

    2. Sekmeleri kuyruğa alın

    OneTab'ın çözümü aşırı sıkı geldiyse, Chrome'e özel bir eklenti olanile sekmelerinizi sıraya alabilirsiniz. Sekmeleri her zaman olduğu gibi açmanız da mümkün.

    3. Sekmesiz bir tarayıcı kullanın

    Sekmelerle uğraşmaktan bıkan ve onlardan kurtulmak isteyenler,ile ilgilenebilirler. Bu yeni web tarayıcısı, sekme özelliği sunmuyor ve sonra bakmak isteyeceğiniz siteleri Links adlı kısım altında topluyor.

    4. Tam ekran modunu kullanın

    Modern web tarayıcıları, diğer programları ve dikkat dağıtan öğeleri göz önünden kaldıran tam ekran modu ile geliyorlar. Chrome'da ve Firefox'ta tam ekrana geçmek için F11'e basabilirsiniz.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Chrome Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title