Haberler

Washington Post: IŞİD, Türk Askerlerini Rehin Aldı

Güncelleme:

Amerikan Washington Post gazetesi, Süleyman Şah Türbesi'ndeki Türk askerlerinin IŞİD'in elinde rehin olabileceğini iddia etti.

Amerikan Washington Post gazetesi, Kobanê'nin güneyinde bulunan Süleyman Şah Türbesi'nde nöbet tutan Türk askerlerinin IŞİD militanlarınca esir alındığına inanıldığını yazdı.

"ESİR ALINDIĞINA İNANILIYOR"

Kobanê'de IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar sürerken, Halep kenti sınırları içinde bulunan Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili çarpıcı bir iddia atıldı. Washington Post'un "Antik bir mezar Suriye'nin zalim iç savaşında nasıl fay hattı olur?" başlıklı haberinde, "Kürt güçleri IŞİD'e karşı direnmekte zorlanırken Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD militanlarınca kuşatıldığına ve nöbet tutan askerlerin esir alındığına inanılıyor" denildi. İddianın detaylarının ortaya çıkmadığını da yazan Washington Post, "Ancak Türk eksklavının (bir devletin başka bir devlette bulunan küçük toprak parçası) bulunduğu yer, jeopolitik olarak daha endişe verici olamazdı" ifadelerine yer verdi.

49 REHİNE OLAYI

Haberde, " Türkiye'nin ABD liderliğinde, Avrupalı ve Arap ortaklarıyla IŞİD'e yönelik operasyonlarda yer almaması dikkati çekmişti. Bu, önce Musul'da 49 Türk'ün rehin alınmasına bağlanmıştı. Rehinelerin serbest bırakılmasıyla, Türkiye'nin rolüyle ilgili spekülasyonlar Süleyman Şah Türbesi'ne yönelmiş durumda" denildi. (Kaynak: T24)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Süleyman Şah Türbesi Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (45)

ALP EREN:

İngiliz, Amerikan, İsrail ve şeytanın oyununa akıl ermez. Her zaman tedbirli olmak gerek.

45
12
yanıtYanıtla
demir:

israil, ingiliz , ve abd ve seytanin kuklasi isid ve akp hukumetidir habiki akliniz ermez kuklalik yaptikca ama dunya halklari her seyi goruyor bre soysuzlar!

yanıt0
yanıt0
ZAZA TÜRK:

İŞİD gelsin tunceli de feda olsun yeter ki terör bitsin ülkem huzur bulsuun. . .

24
13
yanıtYanıtla
Merwan:

işit gelse ilk senin gibilerin kafasını bedeninden ayırır

yanıt0
yanıt0
Hovardas:

Senin gibi kardeşlerimiz olduktan sonra canını sıkma huzur bulunur İşide falan gerek yok. Huzur içimizde.

yanıt0
yanıt0
koca usta:

türk askerinin sınır ötesinde işi şimdilik yok bence sadecesınırın içindeki okul yakan polise taş atan hainleri açılım bahanesine yatıp askere görevini yaptırmayanları kurşunlasın yeter

27
3
yanıtYanıtla
Efe Can,:

Bu adi gazete isid e adres gösteriyor türkiye isid le savasa girsin istiyor , bu da post gazetesinin hayali.

30
0
yanıtYanıtla
HAYATİ:

ABD BİZİ SAVAŞA SOKMAK İÇİN TÜM MEDYA GÜCÜNÜ KULLANIYOR. SÜREKLİ YALAN HABERLER YAPTIRIYOR. PKK''LILARI KURTARMAK BİZİM İŞİMİZ DEĞİL. PKK TWHDİT EDER, ABD TEHDİT EDER BİZ NASIL ÜLKE OLMUŞUZ BÖYLE. . .

23
5
yanıtYanıtla
Y.A:

Orda bekleyen askerler normal asker değil onlar bordo bereli kimse onları orda rehin almaya cesaret edemez asılsız haberlere inanmayın

13
14
yanıtYanıtla
kimden haber alacagiz:

amerikanin bizim askerin durumundan haberi var bizim yok

25
2
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title