Haberler

Washington'da Kullanılan Oylar Türkiye'ye Gönderildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kullanılan oyların yetkililer tarafından mühürlenmesi - Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın konuşması Yurt dışındaki oy kullanma işlemleri- ABD'nin başkenti Washington'da kullanılan oylar Türkiye'ye gönderildi- Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç: - "Seçimler bağlamında büyükelçiliğimizin ve başkonsolosluklarımızın görevi bugün itibarıyla tamamlanmış oluyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kullanılan oyların yetkililer tarafından mühürlenmesi - Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın konuşması Yurt dışındaki oy kullanma işlemleri- ABD'nin başkenti Washington'da kullanılan oylar Türkiye'ye gönderildi- Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç: - "Seçimler bağlamında büyükelçiliğimizin ve başkonsolosluklarımızın görevi bugün itibarıyla tamamlanmış oluyor. Katılım oranı yüzde 28,9 oldu"- "Vatandaşlarımız hem yurt dışında oy kullanma alışkanlığını daha fazla kazanmaya başlıyorlar hem de Türkiye'deki gelişmelere olan ilgilerinin giderek artmış olduğunu görüyoruz" ABD'nin başkenti Washington'da 1 Kasım genel seçimleri için kullanılan oylar, diplomatik kargo olarak Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağıyla Türkiye'ye gönderildi. Washington bölgesindeki kayıtlı seçmenlerin büyükelçilikte kullandığı oyların bulunduğu çuvallar, pazartesi gecesi THY'nin tarifeli uçağına yüklendi. Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın yanı sıra AK Parti ve CHP temsilcileri diplomatik kargo ile Türkiye'ye yollanan oyların torbalama işlemi sırasında hazır bulundu. Çuvallar, parti temsilcileri ve diğer yetkililerin nezaretinde diplomatik kuryelere imzalı ve mühürlü şekilde teslim edildi.İşlemlerin ardından Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, AA muhabirine oy kullanma süreci hakkında bilgi verdi.Kılıç, "Seçimler bağlamında büyükelçiliğimizin ve başkonsolosluklarımızın görevi bugün itibarıyla tamamlanmış oluyor. Katılım oranı yüzde 28,9 oldu. Tabii gümrüklerdeki oy kullanma işlemi 1 Kasım'a kadar devam edeceği için bu oran bir miktar daha yükselecektir" dedi.Bu seçimlerde ABD genelinde daha fazla vatandaşın sandık başına gitmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Kılıç, seçimlere katılımın 7 Haziran'dakine göre yaklaşık yüzde 10 arttığını, bunun da çok memnuniyet verici olduğunu ifade etti.Kılıç, sözlerini söyle sürdürdü: "Vatandaşlarımız hem yurt dışında oy kullanma alışkanlığını daha fazla kazanmaya başlıyorlar hem de Türkiye'deki gelişmelere olan ilgilerinin giderek artmış olduğunu görüyoruz. Açıkçası seçimlerin olaysız gerçekleşmiş olmasından biz çok mutluyuz. Bizim birinci önceliğimiz, seçimlerin şeffaf ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesi ve katılımın yüksek olmasıydı. Şükürler olsun bu üç unsur da yerine geldi. Bugün görevimizi tamamlıyoruz."Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) talimatları doğrultusunda her iki oy çuvalı için bir diplomatik kurye görevlendirilirken uçakta her torba için koltuk ayrıldığı belirtildi.Türkiye'ye ulaşacak çuvallar, parti temsilcileri nezaretinde Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu'na teslim edilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Hava Yolları Serdar Kılıç Washington Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title