Haberler

Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması"

World of Warcraft oyununun sinema filmi olan "Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması" 3 Haziran'da vizyona girecek.

İstinye Park'ta gerçekleşen basın gösteriminde AA muhabirine açıklamada bulunan sinema eleştirmeni, yazar ve gazeteci Atilla Dorsay, filmin bir baş yapıt olduğunu belirterek, "Görselliği en zengin olan filmlerden biri ve bir fantastik film zirvesi. Yaş sınırı vermiyorum film için ama sinemayı seven herkesin ve her yaştan çocuğun görmesi gereken bir film." dedi.

Pera Sinema yazarı Haktan Kaan İçel ise Warcraft'ın çok satan bilgisayar oyunu Warcraft'ın ilk kitabından uyarlandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Film, çoğunluğu CGI efektleriyle desteklenmiş fantastik bir dünyaya izleyiciyi davet ediyor. Orklar ve insanların mücadelesinde, epik bir savaşın Azeroth adlı dünyaya etkileri dramatik açıdan işlenmiş. Aksiyon ve fantastik filmlerden hoşlananların keyifle izleyebileceği, ancak dramatik açıdan klişelerin hakim olduğu yapısıyla senaryo bakımından zayıf bir film izleyiciyi bekliyor. Gişeye endeksli olan Warcraft muhtemelen devam serileriyle hayranlarını yeni maceralara sürükleyecektir."

Duncan Jones'in yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerinde, Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper rol aldı.

Farklı ırkların karşı karşıya geldiği fantastik bir dünyayı beyaz perdeye taşıyan filmin konusu şöyle:

"Ork savaşçılarının ülkeleri yok olmuştur ve hayatta kalanlar yeni bir koloni oluşturmak amacıyla, Azeroth Krallığı'nın eteklerine gelirler. Azeroth Krallığı barışçıl ortamdan yana olsa da eşikteki bu savaş kaçınılmazdır. İki dünyayı birleştiren kapı açıldığında, bir ordu yıkım bekler, diğeri de yok olma ihtimaliyle karşı karşıyadır. Bu karşıt gruplardan iki kahraman, ailelerinin, halklarının ve ülkelerinin kaderini belirleyecek bir çatışma yoluna girerler."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Atilla Dorsay İstinye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title