Haberler

Vuslat Doğan Sabancı: Hürriyet Olarak Tarihi Dönüşümün Medyadaki Ortağı Olmaktan Gurur Duyuyoruz 2

Gayrimenkul sektörünün en önemli buluşma noktası olan 14. Gayrimenkul Zirvesi İstanbul'da başladı.

Gayrimenkul sektörünün en önemli buluşma noktası olan 14. Gayrimenkul Zirvesi İstanbul'da başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce video konferans yöntemi ile bağlanarak konuşma yaptı. Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe oldukça iyi bir noktaya geldiğini vurgulayan İdris Güllüce, sektör paydaşlarının artık yurt dışına açılmanın yollarını araması gerektiğini söyledi.

Zirvede konuşan Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, İnsanlık tarihinin 20. yüzyılda kırlardan şehirlere, az gelişmiş ülkelerin çok gelişmiş ülkelere göçüne tanık olduğunu belirterek, "Biz Hürriyet olarak reklamların yanı sıra ekonomik ve sosyal haberlerle de bu tarihi dönüşümün medyadaki ortağı olmaktan gurur duyuyoruz. Biraz daha ileri giderek şunu söylemek istiyorum; Ne sizler sadece bina yapıyorsunuz ne de bizler sadece projenizi pazarlıyoruz. Birlikte başardığımız bunun çok ötesinde kolektif bir zihniyet taşınmasıdır" dedi.

BAKAN GÜLLÜCE ZİRVEYE VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE KATILDI

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından Bomonti'deki Hilton Otelde düzenlenen 14. Gayrimenkul Zirvesi'ne, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce video konferans yöntemi ile bağlanarak konuşma yaptı. Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe oldukça iyi bir noktaya geldiğini vurgulayan İdris Güllüce, sektör paydaşlarının artık yurt dışına açılmanın yollarını araması gerektiğini söyledi. Bakan Güllüce Sektör mensuplarına "yurt dışında neler yapılabiliri araştırın" önerisinde bulunarak, "Gayrimenkul sektörüyle uğraşan arkadaşların proje tecrübeleri, imalat tecrübeleri fazla oldu. Çok sayıda işçi bu alanlarda bir nevi okulu okudular. Türkiye burada çok ciddi bir potansiyele ulaştı. Pastayı da istediğiniz kadar büyütemiyorsunuz. Sonuçta Türkiye'nin alanı, kapasitesi belli, imkanları belli. O zaman pastayı büyütmenin yolu dışarıya açılmaktır" diye konuştu. Çevre konusunda yapılan mevzuat değişikliklerinin sektörü belli noktalarda sıkıntıya soktuğunun bilincinde olduklarını aktaran Güllüce, bir süre sonra bu düzenlemelerin oturacağını sözlerine ekledi.

Zirveye GYODER Başkanı Aziz Torun, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, iş adamları Ethem Sancak ve Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu gayrimenkul ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

MEDYADA MARKALAŞMANIN YOLU

Zirvede açılış konuşmalarının ardından Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi Müdür Yardımcısı Sadi Özdemir'in moderatörlüğünde düzenlenen 'Medyada Markalaşma Yolu' adlı oturumda konuşan Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı medya-gayrimenkul sektörü arasındaki ilişkiyi anlattı. Konuşmasında kentleşmenin

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vuslat Sabancı İdris Güllüce Hürriyet Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title