Haberler

Vurulan Albay, Büyük Operasyonları Yöneten Fehim Altınbilek Çıktı

Güncelleme:

Beşiktaş'ta, silahlı saldırıya uğrayan emekli albay Fehmi Altınbilek, Mahir Çayan'ın öldüğü, İbrahim Kaypakkaya'nın yakalandığı operasyonları yöneten isim çıktı.

Tarihe "Kızıldere katliamı" olarak giren ve Mahir Çayan ile 9 arkadaşının ölümüyle sonuçlanan askeri operasyon ile TİKKO lideri İbrahim Kaypakkaya'nın yaralı olarak yakalandığı operasyonu yöneten emekli Albay Fehmi Altınbilek ve eşi, İstanbul'da silahlı saldırıya uğradı. Adı Susurluk ve Abdi İpekçi cinayetinde de geçen Altınbilek'in sahte kimlik kullandığı ortaya çıktı.

ASKERİ BİRLİĞİN YANINDA VURULDU

Saldırı, bugün, Beşiktaş, Şakir Kesebir Caddesi'nde gerçekleşti. Cadde üzerindeki İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı Nizamiyesi'nden yürüyerek çıkan Fehmi Altınbilek (67) ve eşi Asuman Oğuz (66), motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda yaralanan Altınbilek ve eşi, Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırıldı. Karnından yaralanan emekli Albay Fehmi Altınbilek'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Eylemin ardından yaralıların adları, üzerlerinden çıkan kimlik bilgilerine dayalı olarak, "Çetin Oğuz" ve "Asuman Oğuz" olarak duyuruldu.

ARAŞTIRIP BULDUK

Ancak, esrarengiz olayın perde arkasını araştıran SÖZCÜ'den Şenol Gezer, yaralı ismin, 1970-80-90′lı yıllarda çok sayıda önemli operasyonlara katılan Fehmi Altınbilek olduğunu belirledi. Ankara'da suikaste kurban giden Albay Cem Ersever ile emekli Albay Veli Küçük'ün yakın çalışma arkadaşı olan Altınbilek'in, aralarında DHKP-C, PKK ve MLKP'nin de bulunduğu birçok sol örgütün ölüm listesinde olduğu ve bu sebeple "sahte kimlik" kullandığı bildirildi.

Ekipler, olayın yaşandığı caddeyi trafiği kapatarak bölgede inceleme yaptı. İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube ekipleri, motosikletle olay yerinden kaçan 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

ALTINBİLEK KİMDİR?

Emekli Albay Altınbilek'in adı ilk kez 13 Nisan 1970′te duyuldu. Anılan tarihte öldürülen asteğmen Doktor Necdet Güçlü cinayetinde kullanılan iki silahtan birinin sahibi o dönemde yeni göreve başlayan Fehmi Altınbilek'e ait olduğu belirlendi. Altınbilek, daha sonra yine siyasi tarihe "Kızıldere katliamı" olarak kazınan olayın baş aktörü oldu. 27 Mart 1972′de gerçekleştirilen ve Mahir Çayan ile 9 arkadaşının ölümüyle sonuçlanan askeri operasyonun komutanı olan Fehmi Altınbilek, 24 Ocak 1973′de Tunceli'nin Çemişgezek ilçesi Vartinik köyü Mirik mezrasında İbrahim Kaypakkaya'nın yaralı olarak yakalandığı operasyonu da yönetti. Operasyondaki "başarısı" nedeniyle Altınbilek'e takdirname verildi. Ardından yine terfi ettirilerek yüzbaşı yapıldı. Sonra İstanbul'a tayin edildi. Emekli Albayın adı, Susurluk çetesiyle birlikte anıldı. Kıdemli Albay olarak en son görev yaptığı yerler Çanakkale ve Yalova oldu. Ardından emekli oldu. Emekliliğinde Matild Manukyan'ın yakın korumalığını üstlendi. (Kaynak:Sözcü)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İbrahim Kaypakkaya Mahir Çayan İstanbul Beşiktaş Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (69)

Teksasli Oguz:

ALTINBILEK HAKKINDA YAZILAN BU HABERIN COGU YANLIS. . BIR DEFA KAYNAK OLARAK GOSTERILEN SOZCU GAZETESI SOL GORUSLU YALAN HABERLERLE DOLU BIR PACAVRA. KESKE DEDIKLERI GIBI MANUKYANIN KORUMALIGINI YAPSAYDIDA BU GAZETELERI CIKARAN VE O TEROR ORGUTLERINI KURANLARA MANI OLSAYDI. ATINBILEK SEREFLI BIR TURK ASKERI OLUP, TURKIYENIN BELALI TEROR ORGUTU ERMENI KALINTISI TIKKO DHKPC NIN LIDERINI YAKALAYAN KISIDIR. . BIR TURKIYE KAHRAMANIDIR. BUNU HERKES BIRGU ANLAYACAK. ADI DA CETIN OGUZ DUR OYLE IKI KURSUNLA GITMEZ . . SON SOZ, , ALEMDE SER OGUZDA ER BITMEZ!!!!

56
36
yanıtYanıtla
yorgun demokrat:

sözcü gazetesi solcu mu? dalga mı geçiyorsun. . hdp ye her gün küfreden, sosyalistlere hakaretler yağdıran, ergenekoncu komutanların basın bülteni gibi çalışan bu paçavra mı solcu? bunlar ırkçı, bunlar özgürlük düşmanı, bunlar inananların, her türlü farklı görüş ve inancın düşmanı. olsa olsa aşırı sağcı bir gazete olur. . .

yanıt14
yanıt8
YasinmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Teröristlerin canı cehenneme Albay vatanini korumuş terörist lerden kaypakkaya kim askere kurşun sıkan terörist Allah sız komünist Marksist ler devletle başa cikamasiniiz bu teröristler çoğu dersin ermenisi cayan kaypakkaya bir çok terörist burdan çıkıyor teröristler canınız cehenneme

54
37
yanıtYanıtla
Sosyalist:

Geç kalan hesap

47
40
yanıtYanıtla
GalipmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Alcak vatan haini komunistler ülkeyi karıştiramacak soyyalistler hep pkk yandaşı

47
36
yanıtYanıtla
NahırönümobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Neden vurup kaçtınız lan erkek bozuntuları korkak kalleşler öldüreceğin insanın yüzüne bakacak yürek var mi lan sizde

37
30
yanıtYanıtla
Tolga:

Asker asker olsa bu hainleri yasatmaz soylarini kurudur, pkk nin bu köminist partilerin soylarini kurutacaksin yoksa rahat yok. cocuklarida yarin aynisi olacak . af yok rahat ve huzur olacaksaksa asker bastan girecek sondan cikacak . iste buna vatani hainlerden demizlemek deniz kimi ayri der iste ayri diyenleri kim olursa olsun soyunu kurutacaksin.

30
32
yanıtYanıtla
SivasmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

ilahi adalet bu işte etme kulum bulursun inileme ölürsün bizlere yapılan zülüm karşılıksızmı kalacak

31
30
yanıtYanıtla
Her şey turkye içinMobil-IOS:

O albay çok can yaktı şimdi o cehennemde

36
24
yanıtYanıtla
kirkor:

elinize saglik . .

33
26
yanıtYanıtla
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title