Haberler

Vural Çanakkale'de

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Çanakkale’de düzenlediği basın toplantısında, BDP’nin Nevruz kutlamalarını eleştirdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Çanakkale'de düzenlediği basın toplantısında, BDP'nin Nevruz kutlamalarını eleştirdi. Vural, "Dünkü 21 Mart yine Türkiye için kara bir lekedir" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin Çanakkale il binasında Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Vural, "Dünkü 21 Mart yine Türkiye için kara bir lekedir. Doğrudan doğruya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İmralı canisi Öcalan'a 21 Mart'ta miting yaptırmışlardır. ve Öcalan bu mitingde Recep Tayyip Erdoğan'la bu sürecin eş başkanı olduğunu, bir koalisyon ortağı olduğunu açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur. Bugün maalesef, Diyarbakır'da, terörist başının mektubu, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın hazırladığı söylenilen, muhtemelen AK Parti'nin de hazırladığı bir mektupla, süreç içerisinde AK Parti ve Erdoğan'ın siyasi propaganda aracı olarak kullanıldığını net bir şekilde ortaya koymuştur. Bu rezalet AK Parti'nin PKK ile, Erdoğan'ın da Öcalan ile işbirliği içerisinde olduğunu ortaya koyuyor. Diyarbakır'daki bir mitingde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin düşmanı olan PKK terör örgütünün Kandil'deki yöneticileri canlı olarak hitap edebiliyor. Böyle bir rezalet Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmadı. Vatandaşın bilgi edinme ve ifade hürriyetine yasak getirenler, İmralı canisi ile Kandil'deki canilere özgürlük alanı geliştiriyor. Vatandaşlara yasak, teröristlere serbest. 21 Mart'ta yaşanan bu rezalet, 30 Mart'ta milletin iradesini alanların Türkiye'yi nereye götüreceğini öğrenmesi bakımından da ibretlik bir konudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin imkanlarıyla AK Parti'nin izniyle eğer Kandil'deki cani bir miting düzenliyor ve canlı olarak bir mitinge katılıyorsa, Türkiye'yi de tehdit ediyorsa, bunun sorumlusu Türkiye'yi yönetenlerdir. 30 Marta bu zihniyete dur denilmesi gerekmektedir. Artık yeter denilmesi gerekmektedir. 30 Martta bu zihniyete verilecek destek, bundan sonraki dönem içerisinde özerkliğin inşasının ilanı, paralel KCK devletini oluşturma süreci olacaktır. Çanakkale geçilmez denilen bu topraklarda şunu ifade ediyorum ki, Türkiye geçilmeyecektir" diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü hakkında ses kayıtları çıkacağı iddialarıyla alakalı soru üzerine Vural, "Biz bu konuyu çok yakınen takip ediyoruz. Bu kaza Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde araştırma komisyonunun konusu oldu. Biz yakinen takip ediyoruz, çeşitli iddialar var. Biz iddiaların ortaya çıkmasını bekliyoruz açıkçası. Hem rahmetli Yazıcıoğlu'nun ailesi takip ediyor, hem biz de takip ediyoruz. Bu konuda neler yapılmış, neler edilmiş, bu milletin bilme hakkı vardır. Bu tezgahın içinde kimler var, kimler yok, nedir, ne değildir, millet öğrenmek istiyor. Yakın takibimizle süreci takip ediyoruz. Bir ses kaseti çıkacağı iddia edildi, muhtemelen Twitter kapatmaları, Facebook ve Youtube üzerindeki baskılar da bunun hedefinde. Zaten bu pis rezaletlerin önünü kapatmak için de yapılıyor olabilir. Biz bu olay çıktıktan sonra da tavrımızı ortaya koyacağız. Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanlığı denetleme kurulu da devreye girdi, ayrıca özel yetkili mahkeme de kaldırılınca bu mahkeme süreci epey uzadı. Zannediyorum ki bu iddialar ortaya çıktığı zaman, olay bir başka seyre doğru gidecektir. Bekliyoruz" diye konuştu.

Vural, daha sonra partisinin iskele meydanında düzenlediği nevruz kutlamalarına katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Oktay Vural Çanakkale Ak Parti 21 Mart Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title