Haberler

Volvo Car Group, İskandinav Deneme Projesini Başlatıyor

Güncelleme:

Volvo Car Grup

Volvo Car Group ( Volvo Cars), İsveç Ulaştırma İdaresi (Trafikverket) ve Norveç Kamu Karayolları İdaresi (Statens Vegvesen), her otomobilden ayrı ayrı elde edilecek yol sürtünme bilgisinin cloud tabanlı bir sistem içinde paylaşılacağı bir deneme projesi için güçlerini birleştiriyor.

Yolun kaygan bölümleri hakkında elde edilen gerçek zamanlı veri yakındaki araçları uyarmak için kullanılıyor, aynı zamanda kış yol bakımını daha verimli hale getirmeye katkıda bulunuyor.

Volvo Cars ITS (Akıllı Ulaşım Sistemi) proje lideri Erik Israelsson, "Bu deneme projesi, araçların cep telefonu şebekesi üzerinden iletişiminin, nasıl birbirleriyle ve trafik ortamıyla 'konuşmalarını' sağladığını gösteren ilk gerçekçi örneklerden biri. Bu, trafiği daha güvenli hale getirmeye katkıda bulunabilir," diyor. Ekliyor; "Şu anda yollarda 50 test otomobilimiz var ve önümüzdeki kış filo önemli ölçüde artacak. Amacımız birkaç yıl içinde müşterilerimiz için teknolojiyi kullanılabilir hale getirmek."

Mobil ağı kullanmak

Volvo test otomobili yolda buzlu ya da kaygan bir bölüm algıladığında, bilgiler cep telefonu şebekesi üzerinden Volvo Cars'ın veritabanına aktarılıyor. Kaygan bölgeye yaklaşmakta olan diğer araçlara anlık uyarı iletilerek, sürücülerin kritik bir durumu önlemek için derhal harekete geçmeleri mümkün kılınıyor.

Gösterge panelinde yer alan bir kaygan yol uyarı işareti sürücüyü uyarıyor. Araçtaki uygulama, aracın hızı ve mevcut yol şartlarına göre, uyarı işaretini önem seviyesine göre ayarlamak üzere tasarlanacak.

Gelişmiş kış yol bakımı

Buzlu bölge ile ilgili bilgiler de yol boyunca mevcut ölçüm istasyonlarının bir tamamlayıcısı olarak yol idaresine gönderiliyor. Veri, yol idaresinin ve sözleşme yaptığı firmaların kış yol bakımını daha iyi planlayıp yürütmesine ve değişen koşulları hızla ele almasına yardımcı olabilir.

Erik Israelsson, "Yol idaresinin çok sayıda araçtan gelen bilgiye erişimi olduğunda; veriler, kış yol bakımını daha verimli hale getirmek için kullanılabilir. Elde edilen bilgiler tüm yol kullanıcıları için yol güvenliğini daha fazla artırmaya yardımcı olabilir. Bu durum aynı zamanda gereksiz tuz kullanımını azaltabilir ve çevresel etkileri en aza indirebilir," diyor.

Volvo Cars, nihai kullanıcıların gizliliğini korumanın, sistemin önemli bir yönü olduğunun farkında. Yol idaresi ile paylaşılan bilgiler, araçlara ait özel verileri içermeyecek. Toplanan bilgiler sadece yol ağının mevcut durumunu açıklamak için kullanılacak.

İddialı bağlanabilirlik stratejisi

Volvo Cars, cloud tabanlı çözümler oluşturmak için stratejik yatırımlar yapıyor ve ortaklıklar başlatıyor; ve kaygan yol uyarısı, Volvo cloud'un sahip olduğu ilk güvenlik özelliği. Mobil şebeke aracılığıyla gelişmiş iletişimin sağlanması, şirketin müşterilerine eksiksiz bir bağlanabilirlik deneyimi sunma hedefinin bir parçası.

Erik Israelsson, "Bu sadece başlangıç. Gelecekte araçlar arasındaki hayati bilgi alışverişini artıracağız," diyor. "Daha güvenli trafik, daha konforlu sürüş ve gelişmiş trafik akışı da dahil olmak üzere, bu alanda önemli bir potansiyel var," diyor.

Erik Israelsson sözlerini şöyle tamamlıyor; "Sahip olduğumuz yeni Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi dahilinde stratejik olarak bağlanabilirliğe odaklanmamız, daha fazla cloud tabanlı güvenlik çözümünün önünü açıyor. Bu bizi, 2020 yılına kadar yeni bir Volvo otomobil içinde kimsenin ölmemesi ya da ciddi şekilde yaralanmaması gerektiği yönündeki güvenlik vizyonumuza daha da yaklaştıracak."

Kaynak: Bültenler / Otomobil

Norveç İsveç Volvo Otomobil Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title