Haberler

    Volkswagen Grubu Red Bull'u mu Satın Alıyor?

    Volkswagen Grubu’nun Audi adı altında Formula 1’e girmeyi planladığı yönündeki iddialar bir kez daha gündeme geldi.

    Çıkan haberlere göre Audi geçtiğimiz dönemde Ferrari’ni eski patronu olan ve şu anda kendileri adına çalışan Stefano Domenicali’ye fizibilite çalışması yaptırdı. Domenicali’nin sunduğu raporun olumlu sonuçlandığı söyleniyor.

    Auto Motor und Sport’tan Michael Schmidt, son iddiaların Red Bull’u fabrika takımı olarak gören Renault’nun F1’de yeniden kendi adıyla mücadele etmek istediği yönündeki iddialarla bağlantılı olduğunu söyledi.

    Red Bull ve Renault arasının, geçen sene yeni turbo motorların tanıtılmasından bu yana gergin olduğu tahmin ediliyor. 2014’e kadar art arda 4 şampiyonluk kazanan Red Bull, motorların tekrar ön plana çıkması ve Renault’nun Mercedes’in gerisinde kalmasıyla şampiyonluğu Mercedes’e kaptırmıştı.

    Ancak iddialar sadece bunlarla sınırlı değil. AMuS, Red Bull’un Formula 1 takımını satarak sporun ticari haklarından satın almayı ve sporu kendi fikrine göre şekillendirmeyi planladığı gibi farklı bir düşünceyi dile getirdi.

    Audi’nin spora girmesindeki en büyük engelin Bernie Ecclestone ile Volkswagen Patronu Ferdinand Piech’in arasındaki zehirli ilişki olduğu düşünülüyor.

    Benzer haberler için TRF1.net

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Volkswagen Formula 1 Audi Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title