Haberler

Voleybolda Önemli İş Birliği

Türk voleyboluna 50 yıldır öncülük yapan ve büyük katkı sağlayan Eczacıbaşı Spor Kulübü, voleybolda önemli bir iş birliğine imza attı.

Türk voleyboluna 50 yıldır öncülük yapan ve büyük katkı sağlayan Eczacıbaşı Spor Kulübü, voleybolda önemli bir iş birliğine imza attı. Eczacıbaşı Spor Kulübü, 2003'ten bu yana altyapı odaklı çalışmalarını yürüten ES Spor Kulübü ile Eczacıbaşı Voleybol Okulu'nun yeni şubelerinin açılması için iş birliği anlaşması imzaladı.

Kızlara voleybol sporunu öğretirken, onların aynı zamanda yaşam kalitelerini ve başarılarını artmayı, spor kültürü ve sportif vücut yapısı kazanmalarını amaçlayan Eczacıbaşı Voleybol Okulu'nun ilk şubesi, Maltepe Kovan Spor Kültürü Merkezi'nde 5 Eylül'de kapılarını açıyor. Yeni okulda hafta sonları yapılacak antrenmanların ilk ayı ücretsiz olup, kesin kayıtlar Ekim'de yapılacak.

Sadece yeni voleybol okullarının açılması ile sınırlı kalmayacak olan iş birliği ile, Türk voleyboluna yeni oyuncular kazandırılması da hedefleniyor. İş birliği çerçevesinde, kayıtlı öğrencilerin durumları her sezon sonunda Eczacıbaşı ve ES Spor Kulübü teknik ekipleri tarafından değerlendirilecek ve öğrencilerin bir sonraki sezonda altyapı takım kadrolarında yer alıp alamayacağı belirlenecek. Seçilen öğrenciler Küçük Kız, Yıldız Kız ve Genç Kız yaş kategorilerinde Eczacıbaşı Spor Kulübü ve ES Spor Kulübü takımları bünyesinde İstanbul ve Türkiye liglerinde oynama şansını yakalayabilecek.

BASMACI: "TÜRK VOLEYBOLUNA YENİ OYUNCULAR KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"

Eczacıbaşı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sacit Basmacı, iş birliği ile ilgili yaptığı açıklamada, yıllardır İstanbul içinde farklı ilçelerde ve farklı şehirlerde voleybol okullarının açılması yönünde çok fazla talep olduğunu belirterek, "Eczacıbaşı kalitesi, titizliği ve en iyiyi sunma anlayışı konusunda fazlasıyla hassas olmamız nedeniyle, bu konu üzerinde uzun zamandır çalışmaktaydık. 50. yılımızda gelen istekleri en iyi şekilde karşılayabileceğimize inandığımız bir iş birliğine imza attık. Yakından bildiğimiz, güvendiğimiz ve 2003'ten bu yana bizim de anlayışımıza, temel prensiplerimize uygun olarak çalışmalarını yürüten deneyimli bir kulüp olan ES Spor ile ilk adımı atıyoruz. Anlaşmanın amacı ve çerçevesi; yalnız voleybol okulu açma hedefli olmayacak. Bu okullara kayıtlı öğrencilerimizden, her iki kulübün altyapısına sporcular seçip, Türk voleyboluna yeni oyuncular kazandırmak istiyoruz. Her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

SIRMA: "BU İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARIMIZA ÖNEMLİ BİR GÜÇ KATACAKTIR"

ES Spor Kulübü Başkanı Sırma Üç ise, "Voleybol okulları ve altyapı çalışmalarında kulüp olarak gerçekleştirdiğimiz organizasyonlar, altyapı çalışmalarına getirdiğimiz yenilikler, hiç sporcu transferi yapmadan sadece okul taramaları ve voleybol okulu öğrencileri arasından Milli Takımlar'a taşıdığımız sporcular ile geldiğimiz noktada, Eczacıbaşı Spor Kulübü ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği kulübümüze ve çalışmalarımıza önemli bir güç katacaktır" diyerek, Kovan Spor Kültürü Merkezi'nde başlayacak voleybol okulu ve altyapı çalışmalarının gelecek sezonlarda farklı okullarda yaygınlaşacağına ve hem Eczacıbaşı Spor Kulübü'ne hem de Milli Takımlar'a aday sporcular yetiştirmek üzere önemli bir kaynak oluşturacağına inandıklarını vurguladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İstanbul Maltepe Eylül Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title